תפוחי אדמה צלויים קריספיים בתיבול לימוני עם פתיתי בולגרית


המצרכים:
½ מכל (110 גרם) פתיתי גבינה בולגרית 24% פיראוס
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כוס מיץ לימון
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
1 כף אורגנו יבש
½ כוס שמן זית
½ כוס מים
1 כפית סולת
6–7 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־200 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה.

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט תפוחי האדמה והגבינה הבולגרית.

מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים.

מעבירים את הפלחים לתבנית האפייה כך שיכסו את התבנית בשכבה אחידה.

יוצקים עליהם את הרוטב שנותר בקערה.

אופים את תפוחי האדמה 50־60 דקות, עד שהם זהובים ורכים.

מפזרים מעל פתיתי גבינה בולגרית, אופים 10 דקות נוספות ומגישים