בחול המועד סוכות אני מורידה הילוך כמעט בכל תחום בחיי, במטבח בפרט. מחפשת מנות קלילות ומהירות הכנה לימי החול, וגם לשבת. בשנים האחרונות, המאכלים שאני מכינה מבוססים על המון ירקות, במבחר טכניקות בישול: מבושלים, מאודים וטריים.
וכשאני אומרת מנות מהירות הכנה, אני מתכוונת לזה. אחרי הקילוף אני חותכת את הירקות לחתיכות גדולות או משאירה אותם שלמים, מתבלת מעט ומעבירה לתנור או לאידוי, שמשלימים את הטעמים, מחבקים ומהדקים הכל יחד והופכים מנה כל כך פשוטה לעשירה בטעם.
לפעמים אני בוחרת פשוט להכין סלט ירקות לצד אחד הרטבים האהובים עליי. בין שזה רוטב פשוט וקליל של לימון, שמן זית ומלח, ובין שזה רוטב ויניגרט איכותי או רטבים אחרים שאפשר להכין מראש ולשמור במקרר. לסלט אני מצרפת תוספות מתאימות, למשל גבינות קשות או טופו, קרוטונים, אגוזים, דגנים, קטניות, קרקרים, זרעים, עגבניות מיובשות, זיתים, לבבות דקל, אספרגוס, פירות ועוד.
השבוע, ברוח הקלילות, בחרתי להציע לכם שלושה מתכונים להכנת סלטים - שניים מהם טריים ועוד סלט חם מוקפץ; שלושה מתכונים לרטבים שישתלבו איתם נהדר; ומתכון אחד למציות - שאפשר להגיש לצד הסלט.
סלט עגבניות טריות
מציות גלאט
מציות מהמטבח התוניסאי, דומות לקרקרים אך מעט רחבות ושטוחות יותר.
סלט זוקיני וצנוניות
סלט עגבניות ופטריות
רוטב נכון מוסיף המון
"שקית הפלא של בני" מאפשרת אחסון ירקות ופירות במקרר תוך שמירה על איכותם והארכת חיי המדף שלהם. לדברי היצרן, השקית מיוצרת מתרכובת ניילון מיוחד, פוליאמיד, בעל יכולת לנדף את הלחות העודפת. בשקית הפלא יש חורים זעירים, מיקרוסקופיים, שדרכם נכנסת כמות מדודה של אוויר טרי. רמת החמצן הנמוכה המתקבלת בתוך השקית, תורמת לשמירת הטריות למשך זמן ארוך.