משולש הזהב: בורקסים ביתיים במילוי גבינות עשיר במהירות ובקלילות

משולשי בצק עלים הממולאים מלית גבינה מושלמת מוכרים לנו כבורקסים, הם מגיעים בגדלים שונים ואף נמכרים כאוכל רחוב. היום לשמחתי לא חייבים לטרוח בהכנת בצק עלים בבית ואפשר לקצר את התהליך

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
בורקס
בורקס | צילום: פסקל פרץ-רובין

משולשי בצק עלים הממולאים מלית גבינה מושלמת מוכרים לנו כבורקסים. הם מגיעים אלינו בגדלים שונים ואף נמכרים כאוכל רחוב. הבורקס הוכן בעבר במיוחד עבור ארוחת הבוקר של שבת, ונהוג להגישו לצד ביצים קשות וסלט. בעבר בצק העלים הוכן על בסיס מרגרינה, אך היום לשמחתי לא חייבים לטרוח בהכנת בצק עלים בבית, אפשר לקצר את התהליך ולקנות את בצקי העלים הנמכרים בשווקים, שהטוב בהם הוא זה המבוסס על חמאה. הבצק נקנה קפוא, ויש להפשירו במקרר למשך הלילה.

המלית שממלאת את הבורקס משלבת כמה גבינות. מתחילים עם גבינה רכה שתאסוף בנוחות את המלית כמו גבינה לבנה, קוטג', ריקוטה ועוד. מוסיפים לה גבינה מלוחה שתיתן טעם כמו בולגרית או פטה, ולבסוף מעבים בגבינה מותכת כמו קשקבל, גבינה צהובה, צ'דר, גאודה ועוד. רצוי להשתמש בגבינות שאחוז השומן בהן לא גבוה מדי ולא נמוך מדי; כך שומרים על איזון בטעם ובקלוריות. אל כל הטוב הזה מוסיפים ביצה הקושרת את הכל יחד.

התיבול הוא עדין: אפשר להסתפק במליחות הגבינות, אך אתם בהחלט מוזמנים להוסיף מעט פלפל או תבלין אחר אהוב. חשוב להכין את הבורקסים במקום קריר כדי לא להמיס את הבצק הרווי שומן, מה שיקשה על תפיחה באפייה.

בדקתי וטעמתי

לאחרונה יצא לי לטעום ממבחר התחליפים מהצומח של Beyond meat, בהם נקניקיות מהצומח בשני טעמים (רגיל ואיטלקי פיקנטי) וכדורי "בשר" מהצומח. במטבחי הכנתי את קציצות הבשר האהובות על ילדיי בעזרת התחליף שקיבלתי לדוגמה של "בשר טחון מהצומח" ואהבתי את התוצאה. התחליף שמר על מרקם טוב, והוא מכיל 100% חלבון מן הצומח, כ־16 גרם חלבון במנה. כמו כן, הוא ללא סויה, ללא גלוטן, כשר, וללא כולסטרול. ניתן למצוא אותו במקררים ברשתות השיווק.

תגיות:
מתכונים
/
בורקס
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף