אני אוהבת שוקולד על כל גווניו ותוצריו, בהם עוגת שוקולד טובה, עוגיות מושלגות משוקולד, רוטב שוקולד, קרם שוקולד ועוד. את מוס השוקולד שלי אני נוהגת להכין בשני אופנים: האחד אוורירי מאוד, והשני קרמי ועשיר. שני המתכונים מצוינים, וטעמם נפלא.

שתי הגרסאות שלי מבוססות על ביצים ושוקולד. לפעמים, כשאני רוצה להפתיע, אני מכניסה למוס הפתעות כגון שברי עוגיות אוראו, שוקולד לבן או שוקולד חלב ועוד. בשעת הכנת המוס אפשר להוסיף נותני טעמים נוספים כמו מיץ תפוז או גרידת לימון או תפוז, מעט אבקת קפה או תמצית נספרסו.

הפעם בחרתי להכין את המוס בגרסה המהירה, וללא ביצים, מה שהפך את ההכנה לקלה ביותר. אתם בהחלט יכולים להסתפק רק בשוקולד ובשמנת מתוקה. אם אתם בכל זאת מעוניינים להרגיש ש"טרחתם", הוסיפו נותני טעם ותוספות כמו עוגיות מפוררות וקשטו בתלוליות קצפת.

מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל

שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)

מוס שוקולד קל הכנה

החומרים:
(ל־10־12 גביעים, תלוי בגודל הגביע)

למוס:
200 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ או שבור לחתיכות קטנות
2 גביעים של שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
1 כפית ליקר שוקולד או מספר טיפות של תמצית וניל משובחת
3־4 עוגיות אוראו מרוסקות (לא הכרחי)
שקית זילוף עם צנתר משונן

לעיטור:
1/2 כוס קצפת מוכנה
תלתלי שוקולד בשני צבעים

אופן ההכנה:
1. שמים את השוקולד השבור/קצוץ בקערה. מכניסים למיקרוגל וממיסים במספר פולסים. אפשר גם להמיס את השוקולד באמבט מרים/בן מארי. ממיסים עד שמתקבל שוקולד ללא גושים ומבריק.
2. מעבירים את השמנת המתוקה לקערת מערבל חשמלי ומקציפים במהירות עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
3. מוסיפים 3־2 כפות מהקצפת לקערת השוקולד המומס ומבליעים בשוקולד עד לקבלת תערובת אחידה. מבליעים את תערובת השוקולד בתוך הקצפת הנתונה בקערת המערבל בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבל מרקם של מוס קליל.
4. מעבירים חלק מהמוס אל שקית זילוף עם צנתר משונן. מזלפים תלוליות מסולסלות לתוך גביעי ההגשה. מעטרים בתלוליות קצפת ובתלתלי שוקולד. המוס מוכן להגשה מיד לאחר הזילוף.

טיפסקל

  • אפשר לעטר את המוס בתוספות כמו אגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות, שוקולד מגורר, קצפת ופירות.
  • אפשר להכין את המוס גם עם שוקולד חלב או שוקולד לבן.
  • אתם מוזמנים לגוון בתוספות לפי טעמכם, ובמקום שברי עוגיות אוראו, למשל, להוסיף נטיפי שוקולד, אגוזים וכו'.
  • אפשר לשמור את המוס סגור היטב במקרר עד שבוע או לחלופין להקפיא את המוס המוכן כחודש ימים.