איני יודעת מהו סוד הקסם של עוגות גבינה, אבל רבים הולכים שבי אחריהן. בין שלל גרסאות עוגות הגבינה הנהדרות, ישנן עוגות גבינה שהן פחות מורכבות, קלות להכנה ומאוד טעימות. כשאני מתגעגעת לעוגת גבינה של פעם, בלי ג'לטין, קצפות ושמנות, אני מכינה את העוגה שבמתכון הנוכחי, ובתום האפייה היא מעניקה לי תחושה ביתית יותר מכל עוגה אחרת.
המתכון אינו דורש מיקסר: מערבבים הכל ונעזרים במקצף ידני וכמובן בקערה אחת. העוגה המוכנה מושלמת ליד הקפה, וילדים פשוט משוגעים עליה. לעיטור ניתן להוסיף פטל ואוכמניות. על כל הטוב הזה גררתי קליפת תפוז, אפשר גם לימון.