מתכון מושלם לחורף: פרוסות דלורית בתנור, מתובלות בזעתר ובשמן זית

מזג האוויר החורפי הוא הזמן המושלם להכין פרוסות דלורית בתנור, מתובלות בזעתר ובשמן זית. והתוצאה? כל כך טעימה ומפתיעה - ובעיקר פשוטה מאוד להכנה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
דלורית בתנור
דלורית בתנור | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

עולם הירקות הוא עולם שלם של תחושות, טעמים, מרקמים ובעיקר רגשות. אנו מנהלים עם ירקות מערכת יחסים מורכבת: יש אנשים שמאז ומתמיד אהבו ירקות, ויש אנשים שהתחברו אליהם מהפן הבריאותי. אני אוהבת אותם בעיקר בזכות המגוון הרחב שלהם: הטקסטורות, הצורות, המרקמים והטעמים השונים, ומשום שאפשר להכין מהם מנות פשוטות או מורכבות, מיוחדות ואיכותיות.

הפעם בחרתי להציע מתכון פשוט להכנה ומפתיע בהגשה, המבוסס על דלורית, שמגיעה בגדלים שונים. כשהיא קטנה, אני נוהגת לחצות אותה לשניים, לאפות ולמלא אותה בסלט דגנים וקטניות. כשהיא בגודל בינוני שאינו מאפשר הגשה אישית, אני חותכת אותה לטבעות, מסדרת בתבנית אפייה ושולחת לתנור. והתוצאה? כל כך טעימה ומפתיעה.

דלורית בתנור
דלורית בתנור | צילום: פסקל פרץ-רובין

דלורית בזעתר ושמן זית

דלורית בתנור
דלורית בתנור | צילום: פסקל פרץ-רובין

טיפסקל

תגיות:
מתכון
/
דלורית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף