למתפנקים: עוגיות טחינה קלות להכנה, טעימות להפליא ונשמרות לאורך זמן

עוגייה קטנה ומטריפה: כשבא לכם לפנק את עצמכם או את הסובבים אתכם, הכינו עוגיות טחינה. הן קלות להכנה, וטעמן הנפלא נשמר לאורך זמן: חסרונן היחיד הוא שאם לא שומרים עליהן היטב, הן נחטפות במהירות הבזק

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגיות טחינה
עוגיות טחינה | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

מעבר לזה שאני באמת אוהבת את תחום הבישול והאפייה, אני מאוד אוהבת להכין עוגיות. עבורי זה סוג של תרפיה; משהו שכיף להכין לבד או עם הילדים, ובעיקר כיף להגיש לכל בני המשפחה. לכן כאשר אני מוצאת שעה או שעתיים פנויות, מיד נערמים על השיש המצרכים הדרושים, ובתוך כמה דקות אני מתחילה לעצב בצק בצורות שונות.

למה דווקא עוגיות? כי ניתן להכין אותן מראש, הן נשמרות לאורך זמן, אפשר לעצב אותן בצורות או למלא אותן במליות מפתיעות ואפשר לחלק אותן לאהובים ולחברים. חסרונן היחיד הוא שאם לא שומרים עליהן היטב, הן נחטפות במהירות.

בשנים האחרונות, מאז שילדיי בגרו וכמה מהם עזבו את הבית, אני מכינה כמויות גדולות של עוגיות ואורזת אותן בקופסאות עבורם. כך הם לוקחים איתם משהו מתוק לדירה מעבר לים, לדירת הסטודנטים או לבסיס. השבוע בחרתי להכין עוגיות טחינה: הן קלות להכנה, וטעמן הנפלא נשמר לאורך זמן. שילבתי בהן מעט שקדים טחונים וגלגלתי בזרעי שומשום.

עוגיות טחינה
עוגיות טחינה | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
עוגיות
/
טחינה
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף