לחם, חלות או לחמניות משלבים פשטות וטעם מושלם בו זמנית. ההכנה נעשית בעזרת מרכיבים בסיסיים שנמצאים תמיד במטבח הביתי: קמח, מים, שמן, מלח וחומר התפחה. משילוב נכון של אלו אפשר ליצור מגוון לחמים, לחמניות וחלות, שאותם ניתן להעשיר בתוספות מלוחות או מתוקות.
בצק השמרים הוא נוח וקל לעבודה. הבצק ניתן ללישה ידנית, אך אני מכינה אותו במערבל חשמלי עם וו לישה. חשוב לתת לבצק לנוח פעמיים לפני האפייה. בנוסף, אפשר להקנות למאפה מרקמים מפתיעים בעזרת סוגי הקמחים שבהם משתמשים, למשל קמח כוסמין או קמח מלא. שימוש נכון בנוזלים ובחומרי ההתפחה והקפדה על טמפרטורה וזמני תפיחה - מאפשרים ליצור סוגים שונים של לחמים, חלות ולחמניות. הניחוח המתפשט בכל חלקי הבית בשעת האפייה יוצר תחושה של משפחתיות.
הפעם בחרתי להכין לחמניות כרצועות בצק מפותלות וארוכות המוגשות כשהן מתובלות בשום, בפטרוזיליה או ברוזמרין. רצוי להכין אותן בתבנית מלבנית. הלחמניות נאפות צמודות זו לזו, והסועדים בוצעים אותן במהלך הארוחה
2. משהים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל־12־14 חלקים שווים, יוצרים מכל חלק רצועה בעובי 1.5 ס"מ ומלפפים את הרצועה כבורג. בדרך זו מכינים את כל הרצועות. מסדרים את לחמניות הבורג בתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה, כשהן צמודות אחת לשנייה (ניתן גם לעצב את הלחמניות לכדורים קטנים, שאותם מסדרים בתבנית). מניחים במקום חמים להתפחה במשך 10 דקות. מברישים בביצה הטרופה את הרצועות ומפזרים סביב את עלי הרוזמרין.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 20־25 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז הלחמניות יוצא נקי ויבש. מוציאים את התבנית ומניחים על רשת ברזל.
4. מערבבים בקערית את כל מרכיבי תערובת התיבול. מברישים היטב את הלחמניות בתערובת בעודן חמות. שופכים על פני הלחמניות את שארית התערובת. מגישים פושר למרכז השולחן. הסועדים מוזמנים לבצוע את הלחמניות.