מתכון לט"ו בשבט: עוגיות קלילות וטעימות, להכנה בקערה אחת

ט"ו בשבט, ראש השנה לאילנות, הוא סיבה נהדרת להכין עוגיות פיצוחים ממכרות, בשילוב גרעינים ואגוזים, שחוגגות את מתנותיו של הטבע

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגיות פיצוחים לט"ו בשבט
עוגיות פיצוחים לט"ו בשבט | צילום: פסקל פרץ-רובין

ט"ו בשבט, שיצוין ביום ראשון הקרוב, חגם של העצים והצמחים, מלווה מדי שנה בשלל מטעמים עם פירות טריים ומיובשים. כידוע, ט"ו בשבט התפתח כחג על רקע הניתוק הפיזי של עם ישראל מארץ ישראל. לדאבוני, בארץ כיום אנו חוגגים בעיקר עם פירות מיובשים מיובאים מחו"ל, ופחות עם פירות טריים תוצרת הארץ. ובכל זאת, זו השעה להכין עם הפירות המיובשים שלל מטעמים.

עוגיות פיצוחים

טיפסקל

במתכון השימוש הוא בכוס מידה אוניברסלית. אני ממליצה להכין כמות כפולה כי העוגיות הראשונות בוודאי יחוסלו במהרה. רוב הפירות המיובשים עוברים תהליכי שימור על ידי עישון באמצעות גופרית, המגינה על הפירות מפני קלקול ומחזקת את צבעם הטבעי. לכן חשוב מאוד לשטוף את הפירות ולנגב היטב קודם לאכילה. ישנם בתי טבע שבהם הפירות המיובשים אינם מכילים גופרית ותוספות, או אז גון הפרי אינו בוהק ונראה חיוור.

תגיות:
מתכונים
/
ט"ו בשבט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף