הדרך המהירה לשולחן עוברת בשלוש מנות שאותן מכינים ומגישים באותו כלי

כנראה שהימים הקרים עוררו את בלוטות הטעם והרצון לפאייה, סלט בורגול ועוגת תפוחים. מי אמר פחות כלים לשטוף ולא קיבל?

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פאיה
פאיה | צילום: פרטי,אהרון יריב, אוסף פרטי. באדיבות ארכיון צה"ל במשרד הביטחון
4
גלריה

מוסיפים את האורז, מערבבים עד שהירקות נטמעים היטב באורז. יוצקים מחצית מכמות המים, מערבבים בכף עץ ומבשלים כ־10 דקות, עד שהמים נספגים באורז.

במקביל, מחממים שמן זית במחבת נפרדת ומטגנים את נתחי הפילטים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לכלי נפרד. כאשר הנוזלים נספגים לגמרי באורז, מוסיפים את שאר המים ומבשלים 5 דקות. דוחסים לתוך האורז את נתחי הדגים (אפשר גם להניח את הדגים מעל האורז) ומכניסים את הפאייה לתנור לרבע שעה.

מוציאים מהתנור, מעטרים בעשבי תיבול קצוצים ומגישים עם רבע לימון לכל סועד.

פאיה
פאיה | צילום: פרטי
סלט בורגול
סלט בורגול | צילום: פרטי
עוגת תפוחים ויין
עוגת תפוחים ויין | צילום: פרטי
תגיות:
מתכונים
/
מעריב סופהשבוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף