אין ספק שחורף הוא הזמן למרק. הימים הקרים והגשם שולחים אותי מיד למטבח כדי להכין מרק עשיר ומשביע. בימים אלו אני מכינה מרק כל יום, והוא תמיד מכיל תוספות מגוונות המעשירות אותו ומשפיעות על הגוון, המרקם והטעם. סוג המרקים שאני מכינה משתנה לפי מצב הרוח, מזג האוויר והירקות במקרר.
הכנת מרק מחייבת הקפדה על שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים. רצוי להשתמש במנות עוף או בשר כדי להעשיר את המרק או לטרוח בהכנת ציר עוף ובשר מראש ולשמור במקרר עד לשימוש. באופן אישי, אני מאוד אוהבת מרקים סמיכים ועשירים הממלאים את הבטן ומשמשים כארוחה, מלאים בירקות, בשרים, קטניות ודגנים. אם אתם דחוקים בזמן, אין שום פסול בשימוש באבקות מרק מוכנות, אך הקפידו להשתמש באלו שאינן כוללות חומרים משמרים, נתרן ומונוסודיום גלוטמט, אלא מכילות חומרים טבעיים בלבד. וגם במקרה זה, חשוב להשתמש בכמויות קטנות.