יש לכם רגע פנוי? כך תכינו לחם טחינה נטול גלוטן שהוא לא פחות מפלא

להכנת הלחם אנו זקוקים לארבעה חומרים בסיסיים בלבד: טחינה, דבש או סילאן, אבקת אפייה וביצים. את פני הכיכר אפשר לעטר בגרעיני חמנייה ודלעת, בעלי ורדים ובגרגירי ברס

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
לחם טחינה
לחם טחינה | צילום: פסקל פרץ-רובין

לאחרונה החלטתי לחזור ולהכין את המתכון האהוב שלי ללחם טחינה נטול גלוטן המככב בבתים רבים. להכנת הלחם אנו זקוקים לארבעה חומרים בסיסיים בלבד: טחינה, דבש או סילאן, אבקת אפייה וביצים. לנוכח העובדה שלא משתמשים בהכנת הלחם בחומר קמחי מעבה ומייצב, קשה להבין כיצד בסוף מתקבל מרקם של לחם לכל דבר, ובכל זאת הפלא נוצר.

הפעם השתמשתי בטחינה גולמית מלאה, ולכן כיכר הלחם קיבלה גוון חום כהה. כמו כן, שילבתי בין דבש לסילאן ואת פני הכיכר עיטרתי בגרעיני חמנייה ודלעת, בעלי ורדים ובגרגירי ברס. הלחם תופח יפה ומרקמו אוורירי. לאחר החיתוך מתקבלת פרוסה נאה ואחידה, נוחה למריחה ולטבילה ברוטב סמיך.

לחם טחינה נטול גלוטן

תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף