מה אתם חושבים כשאתם שומעים על אוכל של בסיסי צה"ל? ככל הנראה על שניצל ב' ואורז ספוג בשמן. אבל השנים עברו, המטבחים השתדרגו, וכך גם הטבחים שהחלו להביא את אהבתם לבישול אל הצלחת בחדרי האוכל. אם בעבר האוכל התעשייתי כיכב במטבח הצבאי, כעת החיילים שעומדים מאחוריו החלו לנצל את הבמה ולהגיש מנות מושקעות עם הרבה מחשבה שהיו יכולות להתאים גם כמנה במסעדה.

רס"ל משה חמאל בן ה-23, נג"ד המטבח של חטמ"ר יואב, למד מאחיו השף מתכון טעים במיוחד למנת סלמון שמוגש על מצע פירה, שמגיעה מהמבטח הביתי בו גדל. אם התמונה שלמעלה עשתה לכם חשק לנסות להכין את המנה בעצמכם, הנה לפניכם המתכון ושלבי ההכנה:

מצרכים לדג:
• 2 חבילות פילה סלמון, כ-10 חתיכות
• שקית פטרוזיליה 
• לימון בינוני
• לימון בינוני מקולף
• כוס שמן זית
• 1/2 כוס מלח
• 2 כפות חרדל דיז'ון

אופן הכנת הדג:
מחממים את התנור ל-165 מעלות.
טוחנים בבלנדר את הפטרוזיליה, הלימונים, שמן הזית והחרדל, עד שמתקבלת מרינדה במרקם אחיד.
במגש, מניחים את הסלמון ומורחים את המרינדה משני הצדדים.
מכניסים לתנור למשך 17 דקות- והדג מוכן!

מצרכים לפירה:
• 3 תפוחי אדמה בינוניים
• 150 גרם קרם קוקוס
• 1/2 כוס מלח
• 1/4 כוס שמן זית

אופן הכנת הפירה:
מרתיחים 2/3 מים בסיר.
מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים במשך 50 דקות, עד להתרככות תפוחי האדמה.
מעבירים לקערה ומועכים, תוך כדי מוסיפים את קרם הקוקוס, שמן הזית והמלח, עד לקבלת תערובת יחידה- והפירה מוכן!

רס''ל משה חמאל, רק בן 23 וכבר נג''ד המטבח של חטמ''ר יואב (צילום: באדיבות דו''צ)
רס''ל משה חמאל, רק בן 23 וכבר נג''ד המטבח של חטמ''ר יואב (צילום: באדיבות דו''צ)