פורים הוא אחד החגים האהובים עליי ביותר. אין חג שמח וצבעוני יותר, עם מטעמים נפלאים יותר. לקראת החג, רבים מאיתנו מתחילים לפשפש ברשת או במחברות הישנות בחיפוש אחר מתכונים מתאימים לסעודת פורים ולגיוון ושדרוג משלוחי המנות. בדומה לסופגנייה שנולדה במטבח האירופי ו"נדבקה" לחנוכה, כך גם אוזני המן מזוהות עם חג הפורים, אף שמי שנולד במשפחה צפון־אפריקאית או מזרחית לרוב לא הכיר אותן בצורה הזו.
עם זאת, המוטיב המרכזי נשמר בכל העדות: בפורים מכינים ממתקים ממולאים. לכן הפעם, לרגל פורים, בחרתי להכין עוגיות ממולאות תמרים מהמטבח העיראקי (בעבע בתמר), והן יהיו מושלמות למשלוחי המנות שתכינו. הן עגולות וגדולות יחסית, שטוחות וממולאות בשכבה עדינה של מלית תמרים. איכותן נמדדת בעובי הבצק שלהן: ככל שהן יותר דקיקות כך הן נחשבות יותר משובחות, והאופה שלהן – למומחה.