השנה ערב פסח חל ביום שישי, כאילו מחבק את השבת לתוכו. ברור לי שכאשר תקבלו את העיתון, תהיו כבר ערוכים ומוכנים עם תפריט עשיר ומגוון, שבו כל המנות המסורתיות והתוספות העכשוויות לליל הסדר, לכן בחרתי להציע לכם כאן היום סלטים של הרגע האחרון.
נכון, סלט הוא לא מאכל מסובך או מורכב שלהכנתו נדרשת מיומנות מיוחדת, ובכל זאת חשוב לי להבהיר: סלט הוא לא רק ירקות חתוכים בתוספת עשבי תיבול ותבלינים. כל מי שטועם סלט, אפילו את הפשוט ביותר, יודע להבחין בין סלט טוב לזה חסר הטעם. לדעתי סלט הוא סוג של שירה בכמה קולות. אם משלבים נכון בין הירקות ומדייקים בשימוש בעשבי התיבול והתבלינים, מקבלים הפתעות מעניינות בצלחת. ואם משקיעים בהכנה קצת יותר זמן ומחשבה בבחירת חומר הגלם וטכניקת ההכנה, הוא בקלות הופך להפתעה בארוחה החגיגית.
להכנת סלטים של הרגע האחרון בחרתי להשתמש בירקות זמינים, כאלו שברור לי שיהיו ברשותכם. אחרי קילוף הירקות, אני חותכת אותם לחתיכות גדולות ואם הירק מאפשר, חוצה אותו לשניים או מותירה אותו שלם. מתבלת במינימום תבלינים ומעבירה לקערות הגשה. אחד הכללים הכי חשובים שעליהם אני מקפידה, הוא הכנת הרוטב בנפרד. כך אני שומרת על רעננות הסלט עד שמסיימים לקרוא בהגדה ומתחילים את הארוחה.
שלושה סלטים בחרתי להציע לכם הפעם. הראשון הוא הוא סלט עלי חסה, עשבי תיבול ותפוח בניחוח הדרים. סלט חמצמץ ורענן, בשילוב מעניין של נענע והדרים והפתעה של פרוסות תפוחים, שמהווה אתנחתא מרעננת בין שלל המנות המוגשות בארוחת הסדר. המתכון השני הוא לסלט גזר ופקאן סיני, סלט שהוא ממש כוכב, כך אני קוראת לו היות שלשמחתי הוא הפך לבן בית בכל המטבחים בארץ. בשנים האחרונות מצאתי אותו בגרסאות שונות, שבהן נערכו לו שדרוגים, תוך כדי שילוב בין סוגי האגוזים והפירות המיובשים שבהם השתמשו להכנתו. זהו הסלט האהוב ביותר על בני משפחתי וילדיי. הוא מפתיע ביופיו וטעמו, והתוצאה תמיד סוחטת מחמאות וגוררת חלוקת המתכון לכל הנוכחים.
המתכון השלישי הוא לסלט טאבולה כרובית, עשיר בעשבי תיבול, פיסטוקים ומשמשים ומתובל ברוטב ויניגרט מתקתק, שהופך את כל הטוב הזה למנה מושלמת. אני בטוחה שתמצאו במקרר שלכם את כל חומרי הגלם הנדרשים להכנת הסלטים המובאים כאן. ואם לא לכולם, לפחות לאחד מהם.