סירות מצה וכבד קצוץ: עוד דרך לשדרג את ארוחות החג

אחת המנות הנפלאות מהמטבח המזרח־ אירופי, היא הכבד הקצוץ, אשר גם לה שלל גרסאות ונוסחים. המנה מבוססת על כבדים טריים, צלייה נכונה ושילוב נכון של החומרים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
סירות מצה וכבד קצוץ
סירות מצה וכבד קצוץ | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

ימי חול המועד פסח הם ימים שבהם אנו מבלים בחיק המשפחה, מארחים ומתארחים. בשנים האחרונות מאכלי החג המסורתיים משנים פניהם, כשהם נשענים על מסורות שונות ממטבחים מגוונים. הפעם בחרתי להציע לכם להכין סירות מצה ממולאות בכבד קצוץ – מנה שמוסיפה עניין למאכל המסורתי המוכר.

את סירות המצה מכינים על ידי הרטבת המצה, שהופכת אותה לגמישה מספיק כדי לעצב אותה לפי רצוננו. כשהצורה מתהדקת, מורחים בביצה טרופה ואופים. במקביל מכינים את הכבד הקצוץ – אחת המנות הנפלאות מהמטבח המזרח־ אירופי, אשר גם לה שלל גרסאות ונוסחים. המנה מבוססת על כבדים טריים, צלייה נכונה ושילוב נכון של החומרים.

סירות מצה
סירות מצה | צילום: פסקל פרץ-רובין

טיפסקל

לא אוהבים מצות? אפשר להכין פנקייקים קטנים מקמח מצה, ועליהם להגיש את הכבד הקצוץ. ואם אתם רוצים להתפרע, הכינו פחזניות מקמח מצה ומלאו אותן בכבד הקצוץ, מה שהופך את המנה לאלגנטית ומיוחדת מאוד. לחלופין, הכינו לחמניות קטנות מקמח מצה והגישו את הכבד הקצוץ לצדן.

תגיות:
פסח
/
כבד קצוץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף