ימי חול המועד פסח הם ימים שבהם אנו מבלים בחיק המשפחה, מארחים ומתארחים. בשנים האחרונות מאכלי החג המסורתיים משנים פניהם, כשהם נשענים על מסורות שונות ממטבחים מגוונים. הפעם בחרתי להציע לכם להכין סירות מצה ממולאות בכבד קצוץ – מנה שמוסיפה עניין למאכל המסורתי המוכר.
את סירות המצה מכינים על ידי הרטבת המצה, שהופכת אותה לגמישה מספיק כדי לעצב אותה לפי רצוננו. כשהצורה מתהדקת, מורחים בביצה טרופה ואופים. במקביל מכינים את הכבד הקצוץ – אחת המנות הנפלאות מהמטבח המזרח־ אירופי, אשר גם לה שלל גרסאות ונוסחים. המנה מבוססת על כבדים טריים, צלייה נכונה ושילוב נכון של החומרים.
טיפסקל
לא אוהבים מצות? אפשר להכין פנקייקים קטנים מקמח מצה, ועליהם להגיש את הכבד הקצוץ. ואם אתם רוצים להתפרע, הכינו פחזניות מקמח מצה ומלאו אותן בכבד הקצוץ, מה שהופך את המנה לאלגנטית ומיוחדת מאוד. לחלופין, הכינו לחמניות קטנות מקמח מצה והגישו את הכבד הקצוץ לצדן.