אני אוהבת ניחוחות אפייה אשר מספרים סיפור של בית חם ומשפחה. לניחוח של מאפים מלוחים ופיקנטיים מתווסף גם סיפור של יצירתיות הנובעת מאהבה גדולה לאוכל.
מאפים מלוחים נותנים ביטוי לצד היצירתי של הבשלן הביתי היוצר שילובים מקוריים, חיבור בין טעמים ומרקמים חדשים. לפעמים זו הפיצה או הכיסן הממולא, ולפעמים אלו מאפינס קלים להכנה. הקסם מתרחש כשתערובת לא ממש מושכת או מיוחדת הופכת לחגיגה של טעמים נפלאים - צמחונית, חלבית או בשרית.
השבוע בחרתי להכין מאפינס גבינה, גמבה ובזיליקום, שיופיים אינו מעיד על מהירות הכנתם. הניחוח שהתפשט בבית גרם לכולם להגיע ולבדוק מה נאפה.