יום העצמאות בישראל הוא חגיגה של אוכל – והמנגלים שוטפים את הארץ. המסורת הלאומית הזאת מתאימה לכל אחד. החל מאלה שמתכוננים ליום החגיגי כבר מערב פסח ויודעים בדיוק מה יאכלו, את מי יזמינו והיכן ינפנפו – ועד אלה שחוגגים בספונטניות, וקונים את הבשר שלהם רגע לפני ערב החג. גם בשביל אלה וגם בשביל אלה יצאנו לחפש את הטיפים למנגל המושלם. שאלנו את המומחים שלנו וקיבלנו המלצות לחומרי גלם, עשבי תיבול, האלכוהול הנכון ואפילו הקינוח המושלם שיסיים את היום בטעם מתוק.
אישית אני אוהב לחתוך אותם למעין סלט משוואיה חריף שמלווה את שאר הארוחה. את הסטייקים אני מכין על להבה גבוהה, שנותנת סגירה גבוה וקראסט שחום, ומעביר לאזור שבו הגחלים חלשות יותר להמשך צלייה איטית. את הנתחים השומניים יותר, שקדי עגל למשל או כבד אווז, אני מעלה על המנגל רק לקראת הסוף כשהאש נחלשת. "הכי חשוב – לשמור שהבשר שעולה למנגל לא יישב במקרר, אלא ינוח בחוץ וישווה את הטמפרטורה, יקבל ליטוף של שמן זית ונגיעה של מלח גס ופלפל גרוס. יותר מזה אנחנו לא צריכים בשביל יום עצמאות מוצלח".
"התיבול הקלאסי מתחיל בשמן זית, מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס, מעט טימין טרי - אבל מה שעושה את כל ההבדל הוא למעשה שומן אווז. אני משתמש בשומן אווז ומורח את הנתח לפני העלייה על האש. האפקט שהוא נותן הוא כמו של חמאה: רכות וטעם עשירים. צלעות הן נתח פשוט לצלייה, כל מה שצריך זה שלוש־ארבע דקות מכל צד, תופסים בעצם ובתיאבון".
"בגריל המשפחתי שלנו נהנים מבשר מקומי ואיכותי של מרעה גולן שגדל בשטחים הפתוחים בצפון, ואישית אני מעדיפה להתמקד בצומח: אם זה שומר של משק דור, הפטריות של משק ינוב, גבינת חלומי של יעקובס ועוד. למעשה, כל ירק בשרני אפשר לחתוך לפרוסות עבות כמו סטייק ולצלות על הרשת. מלבד מלח ומעט שמן אין צורך בתיבול. "מי שאוהב יכול להגיש בצד סלט של עלים רעננים וירוקים, עלי מיקרו בגידול הידרופוני כמובן... ועוד גידולים מקומיים. "הפייבוריט שלי בגזרת המשקאות הוא בירה עמליה ממבשלת הבוטיק בעמק המעיינות, התוספת המושלמת ליום עצמאות ישראלי אמיתי".
"וטיפ אחרון: מומלץ לסגור נתחי בשר כמו אנטרקוט, פילה וסינטה על פלאנצ'ה לפני כן, כדי לאגור את כל המיצים בתוך הבשר. לאחר מכן להעביר להמשך צלייה במנגל עד לקבלת מידת הצלייה שמתאימה לכם. הפעולה המקדימה על הפלאנצ'ה מבטיחה לכם עסיסיות מרבית והנאה מכל ביס. "גם הנקניקיות קיבלו שדרוג משמעותי, ואצלנו מייצרים סוגים רבים של נקניקיות מ־100% בשר ואגיו בשילוב טעמים מיוחדים כמו כמהין, שום ואפילו נקניקיות קרניבורים באורך 50 ס"מ. חנויות קנקון במודיעין, ראשון לציון ואשדוד יפעלו גם ביום העצמאות, ומבחר אדיר של בשרים, עופות, דגים ופירות ים יחכו לכם במקום".
בנוגע לשאלת המנגל, אז אני מאוד אוהב להכין את הבשר בגריל גז, אבל גם בגריל בפחם. יש פתרונות היום של הוספת שבבי עץ לגריל גז, שמאפשרים טעם של עץ בבשרים. בסופו של יום זה עניין של נוחות, אילוצים, זמינות ומחיר. כולם אוהבים על האש ומוצאים דרך לחגוג בחג.
להכנת הרוטב: מערבבים יחד 2 כפות דבש, 2 כפות קטשופ, 2 כפות חרדל, 2 כפות סרירצה, 2 כפות רוטב ברביקיו ושומשום קלוי לצלחוּת
"אחרי שסיימנו את שלב הבשרים אפשר לקחת כמה דקות לנשום, אבל אני לא מוותר על קינוח. אני לא חושב שצריך יותר מדי להסתבך, והקינוח הכי מוצלח בעיניי הוא פירות טובים על הגריל. המועדפים שלי הם אננס ואפרסק. מניחים פרוסות פרי על הרשת כשהאש חלשה ומספקת צריבה קלה, ומורידים אחרי שיש סימני צריבה יפים. בשלב הזה מזלפים דבש ובלסמי - ואתם מסודרים לגמרי בגזרת הקינוחים".