קלות ומאתגרות בעת ובעונה אחת: שלוש מנות טעימות שיכבשו את לב הסועדים

סלמון וירקות, פשטידת אורז ובשר ופלפלונים צבעוניים ממולאים: שלוש מנות שבזכות הכנה והגשה קצת שונות יכבשו את לב הסועדים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פשטידת אורז ובשר
פשטידת אורז ובשר | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

השבוע בחרתי להציע לכם להכין כמה מנות שיש להן מכנה משותף: הן קלות ומאתגרות בעת ובעונה אחת. למה מאתגרות? היות שההכנה שלהן קצת שונה, כך גם ההגשה אל השולחן. אבל זה בדיוק מה שהופך אותן למנות מעניינות ומסקרנות. נתחיל במנה שמקורה במטבח התוניסאי שעליו גדלתי. זו בעצם פשטידה, עוגת אורז שאותה מגישים בחג הפסח שנקראת "רוז מוחשי": שכבות של אורז ומלית בשר מתובלת. מצאתי שהיא נפלאה בכל יום בשנה.

אני לא מכינה אותה כפשטידה אחת גדולה הנאפית בתבנית עגולה או מרובעת - בחרתי לשדרג את דרך ההכנה וההגשה כדי ליצור את אפקט הוואו, ולכן אפיתי את הפשטידה בתבניות קוקוט קטנות. מיד עם החליצה שלהן מהקוקוט הגשתי על מצע של עלי רוקט או עלעלים שונים. זו גם מנה חגיגית שמתאימה לכל אירוע וגם דרך נהדרת לשמירה על כמות הקלוריות.

המנה השנייה שעליה אני ממליצה השבוע היא סלמון וירקות בתבנית הגשה לשולחן. זו בעצם המנה העיקרית שלנו ואין צורך בהכנת תוספות שונות בנפרד. הכל בתבנית אחת, ללא קערות, סירים ושאר פרפראות. מקפידים על נתח נאה של דג סלמון ומסדרים את הירקות לצד הנתח עם ממרחים. אתם בהחלט מוזמנים לשנות ולגוון את סוג הירקות לפי טעמכם, אך שימו לב לבחור בירקות שאינם דורשים זמני אפייה ובישול ארוכים ויכולים להתרכך בתוך 20־25 דקות.

המנה השלישית היא של פלפלונים בשלל צבעים ממולאים. אני מאוד אוהבת ממולאים. הם יכולים להיות על בסיס עלי כרוב, עלי גפן, קישואים, חצילים, תפוחי אדמה וכמובן פלפלים. לאחרונה התחלתי לשלב בין גוונים שונים של פלפלים, היוצרים צבעוניות נהדרת בסיר שגורמת לכולם לרצות את הפלפלים מיד על הצלחת.

הפעם השתמשתי בפלפלונים קטנים שדורשים עבודה רבה יותר אך התוצאה משתלמת. מה גם שאפיתי אותם בתבנית עגולה בעלת דופן נמוכה, המאפשרת הגשה מיד לשולחן. בדרך כלל אני משתדלת לגוון במליות מעניינות. פעם עם בשר, פעם עם קינואה ושלל פירות מיובשים ועוד. הפעם בחרתי להכין מלית עם אורז ועשבי תיבול. את כל הטוב הזה מחבקת טחינה, מה שהופך את המנה למושלמת עבור צמחונים וטבעונים.

שוטפים היטב את עגבניות השרי ומסלקים עוקצים. מניחים את העגבניות בתבנית משני צדי הדג. מפזרים על העגבניות מעט רצועות בצל, זיתי קלמטה, זיתים ירוקים, מעט צלפים ופרוסות עגבניות מיובשות. מערבבים קלות. מוסיפים ממרח עגבניות, שארית תערובת השום שנמרחה על הדג, מעט עלי בזיליקום ופטרוזיליה. מזלפים מעט שמן זית על הכל ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) לאפייה במשך 20־25 דקות. מוציאים ומגישים מיד לשולחן.

שמים את האורז המסונן בקערה רחבה. מוסיפים מחצית מהכורכום ומחצית הפלפל השחור והמלח. בוחשים תוך כדי הוספת שלוש ביצים טריות בזו אחר זו, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד שהתערובת אחידה. לאחר צינון הבשר, חותכים לקוביות קטנות או מפוררים (מדובר בנתח סיבי שניתן לפורר). מניחים בקערה נפרדת ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל והביצים הקשות. מערבבים ומוסיפים את הביצה שנותרה ואת שאר התבלינים. מערבבים היטב.

משמנים בשמן תבניות קוקוטים אישיות, או תבנית שקעים. מחממים את התבניות המשומנות. יוצקים מעט מתערובת האורז בכל תבנית אישית ומשטחים קלות. מניחים שכבה מתערובת הבשר ומעליה שכבה מתערובת האורז. מניחים את תבניות הקוקוטים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. אופים 30־40 דקות. מגישים חם.

פלפלונים ממולאים
פלפלונים ממולאים | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף