כאשר אני מארגנת ארוחה חגיגית, תמיד יהיו כמה מרכיבים שעליהם לא אוותר, למשל כיכר לחם או לחמניות טעימות. בדרך כלל אכין אותם בצורה או בטעם אחרים מהמוכר, למשל לחם זיתים, לחם עשבי תיבול או חלה בעיצוב לא שגרתי. כאשר אני מכינה לחמניות, אני מעשירה אותן בממרחים ומטבלים, עשבי תיבול ועוד. לפעמים אני מסתפקת בעיצוב מעניין ומפזרת עליהן שלל תוספות המקנות להן צבע, מרקם וטעם אחרים. את הלחמניות אפשר להכין בצורות שונות - ספירלה, שבלול, עניבות, צמות קטנות שאותן סוגרים לכעך ועוד. אחרי שעיצבתם את הלחמניות לפי טעמכם, הברשתם בביצה ופיזרתם עליהן שלל תוספות, הן ייכנסו לתנור, וניחוחן המשכר ימלא את הבית.