שפע גבינות ומוצרי חלב כבר עשו דרכם אל המטבח, מחכים שאכין מהם מטעמים לכבוד שבועות. אני בטוחה שגם אתם ערוכים עם שלל מטעמים לערב החג, לכן חשבתי שיהיה נכון להציע לכם מספר מתכונים של הרגע האחרון למאכלים קלים ומהירי הכנה, טעימים ומרשימים.

נתחיל בחביתיות המוכרות כבלינצ'ס - חביתיות דקיקות, נטולות טעם, שאפשר למלא בשלל מליות: מלוחות, מתוקות, צמחוניות, בשריות וחלביות. החביתיות קלות להכנה ואינן דורשות מיומנות מקצועית גבוהה. די בערבוב של מספר חומרים בסיסיים כדי לקבל בלילה דלילה, שאותה מטגנים בכמויות קצובות.

הטכניקה בסיסית: חימום מחבת בינונית, שימון במידה, שימוש במצקת בינונית כדי לקחת מעט מהבלילה, יציקתה למרכז המחבת ונענוע קל, כך שהבלילה תצפה בשכבה אחידה את המחבת עד לשוליה. חשוב לזכור שלא תמיד החביתית הראשונה יוצאת כמו שצריך, אבל אלו הבאות אחריה הופכות דקיקות וניתקות בקלות מהמחבת, כך שאפשר להפוך אותן בקלות לצד השני.

הפעם בחרתי להכין חביתיות קטנות, ובמקום לסגור ולקפל אותן למעטפת, מרחתי את המלית על החביתיות וערמתי אותן זו על זו כמגדל, כאשר בין החביתיות שכבות של מלית מתוקה קלה. אפשר לשלב פרוסות של פירות ומעט צימוקים ואגוזים.

המתכון השני הוא להכנת חיתוכיות גבינה וריבה. אין צורך בגבינות מיוחדות, מספיקה גבינה לבנה פשוטה. כמו כן, לא צריך מערבל חשמלי - מספיק מטרף טוב. אתם מוזמנים לשלב במתכון כל ריבה שיש לכם במקרר, גם קונפיטורה תוצרת בית תעשה עבודה נפלאה.

המתכון השלישי הוא לעוגת גבינה קלילה ואוורירית, שאותה בחרתי להכין בהגשה אישית. היא נהדרת להגשה כקינוח לארוחת החג. אני ממליצה לכם להכין אותה גם אם אתם מוזמנים לארוחה. אפו אותה בתבניות קאפקייקס או בתבניות אלומיניום אישית, ותקבלו עוגת גבינה אישית שהופכת למנת קינוח מפתיעה למארחים שלכם.
חג שמח! 

למתכונים נוספים של פסקל - היכנסו לאתר

חביתיות / בלינצ'ס בקרם וניל החומרים (לכ־20 חביתיות בקוטר 15־16 ס"מ) לבלילה:
• 4 ביצים
• ¼ כפית מלח
• ½2 כוסות חלב
• ¼ כוס חמאה מומסת
• 2 כוסות קמח מנופה
• שמן קנולה לטיגון
לקרם ולציפוי:
• 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת אחרת
• 1 גביע (250 גרם) שמנת מתוקה להקצפה
• 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
• 2 כפות אבקת סוכר
 לעיטור:
• ½ כוס פיסטוקים גרוסים
• 2 יחידות קיווי קלופים וחתוכים לפרוסות דקות

חביתיות  (צילום: פרטי)
חביתיות (צילום: פרטי)

אופן ההכנה:
מניחים בקערה בינונית את הביצים, המלח, החלב והחמאה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים את הקמח בקערה רחבה ומוסיפים בהדרגה את בלילת הביצים, תוך כדי בחישה. הבלילה חייבת להיות דלילה. אם היא סמיכה מדי, אפשר להוסיף לה עוד חלב או מים (כ־¼ כוס).

במחבת בקוטר 20 ס"מ מחממים שמן על להבה נמוכה (שופכים את השמן אל צלוחית, כך שהמחבת תהיה מצופה בשכבת שמן דקה ביותר).

נוטלים במצקת מן התערובת המוכנה ויוצקים במרכז המחבת. מנענעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל תחתיתה בשכבה דקה.

מחממים על האש במשך כ־2 דקות, עד שהבלילה מתייבשת וקצותיה מתרוממים. הופכים את החביתית ומטגנים קלות גם את צדה השני.
מניחים את כל חומרי הקרם בקערת מערבל חשמלי ומקציפים בוו הקצפה עד לקבלת קרם אחיד ויציב מאוד.

נוטלים מהקרם ומכניסים לשקית זילוף עם צנתר משונן. מניחים את החביתית הראשונה על צלחת הגשה ומורחים עליה שכבה דקה של קרם. מניחים על הקרם חביתית נוספת, מורחים בקרם ומניחים חביתית שלישית.

בדרך זו מכינים את כל החביתיות. מתקבלת מעין עוגה. נוטלים את שקית הזילוף עם הקרם ומזלפים תלוליות קרם בשולי החביתית העליונה.

מפזרים את הפיסטוקים הגרוסים ומעטרים בפרוסות קיווי. שומרים במקרר עד להגשה.
דרגת הקושי: קלה־בינונית
משך ההכנה: חצי שעה
סוג המנה: חלבית

חיתוכיות גבינה וריבה החומרים (לתבנית מלבנית 35X27 ס"מ) לבצק:

• 2 ביצים בגודל L
• ¼1 כוסות סוכר
• 200 גרם חמאה מרוככת
• 1 כפית תמצית וניל
• 1 גביע גבינה לבנה 9%
• ½2 כוסות קמח תופח מאליו

למלית:
• ½1 כוסות ריבת משמש או תות שדה
• 1 כפית קינמון

חיתוכיות גבינה (צילום: פרטי)
חיתוכיות גבינה (צילום: פרטי)


אופן ההכנה:
בקערה רחבה טורפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים בהדרגה תוך כדי טריפה את פיסות החמאה, תמצית הווניל והגבינה הלבנה. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

מעבירים ¾ מכמות הבצק לתבנית משומנת ומשטחים לשכבה אחידה. מורחים שכבה אחידה ונדיבה של ריבה. את יתר הבצק מגררים במגררת גסה על פני הריבה (שימו לב, הבצק רך ויורד דרך המגררת בדומה להכנת פתיתי ניוקי). בוזקים קלות קינמון.

בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) אופים במשך כ־30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת. מוציאים מהתנור, חותכים לקוביות ושומרים בקופסה שניתנת לסגירה הרמטית.
דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כ־40 דקות
סוג המנה: חלבית

עוגת גבינה אישית
החומרים (ל־14־16 תבניות אישיות או קוקוטים, תלוי בגודל):
• 4 ביצים מופרדות
• 1 כוס סוכר
• 400 גרם גבינה לבנה 5% שומן
• 40 גרם חמאה רכה
• ¾ גביע לבן או יוגורט
• ½ כוס קורנפלור או אבקת אינסטנט פודינג וניל
• 1 כף קליפת לימון מגוררת
• קורט מלח


למילוי:
• 1 כוס קונפיטורת פירות יער או פטל שחור

לבזיקה:
• ½ כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה תוך כדי הוספה בהדרגה ולסירוגין ½ כוס סוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

בקערה נפרדת טורפים את הגבינה, החמאה, החלמונים, הלבן או היוגורט, הקורנפלור או אבקת אינסטנט פודינג וניל, קליפת הלימון המגוררת, יתר הסוכר והמלח לתערובת חלקה. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה ומבליעים עד לקבלת בלילה אחידה ואוורירית.

משמנים את התבניות האישיות או הקוקוטים ובעזרת מצקת יוצקים את עיסת הגבינה. משטחים קלות בתבניות. ממלאים שקית זילוף בקונפיטורה וחותכים את קצה שקית הזילוף. מזלפים מעט קונפיטורה לתוך מרכז בלילת הגבינה בכל התבניות האישיות.

אופים במשך 12־10 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות. מנמיכים את הטמפרטורה ל־180 מעלות ואופים כשעה.

מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתוך התנור. לקראת ההגשה בוזקים על פני העוגה מעט אבקת סוכר.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה וחצי
סוג המנה: חלבית