שוב אנו חוזרים ופוגשים את פירות הקיץ הנפלאים. הם מציצים אלינו מכל פינה - צבעוניים, עסיסיים ומפתים. מדי שנה, בשיאה של העונה החמה, אני נוהגת לעשות סיבוב קצר בשוק (וגם במרכולים הממוזגים. בכל זאת, חם) ולקנות כמות נכבדת מפירות העונה.
בתוך שעתיים־שלוש נערמות להן על השיש מבחר צנצנות צבעוניות ממולאות בריבות ובמרקחות נפלאות מסוגים שונים. זה הזמן להכין לפחות שתיים־שלוש צנצנות של ריבת ענבים. זו ריבה המככבת במטבחי בקיץ ועולה בהוד והדר בתקופת חגי תשרי. הריבה נהדרת כשהיא על טהרת הענבים (ללא חרצנים). אני נוהגת להעשיר אותה בשלל תוספות, כמו שקדים ושומשום.
לשמחתי, השנה הגפן בחצר פינקה אותנו בפרי ירוק ועסיסי במיוחד. מלבד ריבה, אפשר להשתמש בענבים בסלטים ובכל קדירה שתכינו. הם הולכים נפלא עם נתחי עוף ופרגית.
אם אין לכם עלי גפן, אל תוותרו. הכינו את המנה עם עלי כרוב או חסה. מעדיפים גרסה צמחונית? אפשר למלא את העלים באורז עם שילוב אגוזים וצימוקים או בקטניות ודגנים עם נגיעות מתוקות.
עלי גפן ממולאים בשר ואורז
כדי להפוך את המנה לצמחונית מחליפים את הבשר בכמות גדולה יותר של אורז ועשבי תיבול.