הקיץ הוא עונת הגפן: ריבת ענבים, סלט ענבים והמתכון המושלם לעלי גפן

הגפן בחצר פינקה בפרי ירוק ועסיסי, שממנו פסקל הכינה ריבה וסלט. ואחרי הפירות, הגיע תור עלי הגפן, ששימשו להכנת ממולאים עם אורז, בשר ועשבי תיבול. בורא פרי העץ

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
ענבים, גפן
ענבים, גפן | צילום: פסקל פרץ-רובין
5
גלריה

שוב אנו חוזרים ופוגשים את פירות הקיץ הנפלאים. הם מציצים אלינו מכל פינה - צבעוניים, עסיסיים ומפתים. מדי שנה, בשיאה של העונה החמה, אני נוהגת לעשות סיבוב קצר בשוק (וגם במרכולים הממוזגים. בכל זאת, חם) ולקנות כמות נכבדת מפירות העונה.

בתוך שעתיים־שלוש נערמות להן על השיש מבחר צנצנות צבעוניות ממולאות בריבות ובמרקחות נפלאות מסוגים שונים. זה הזמן להכין לפחות שתיים־שלוש צנצנות של ריבת ענבים. זו ריבה המככבת במטבחי בקיץ ועולה בהוד והדר בתקופת חגי תשרי. הריבה נהדרת כשהיא על טהרת הענבים (ללא חרצנים). אני נוהגת להעשיר אותה בשלל תוספות, כמו שקדים ושומשום.

עלי גפן
עלי גפן | צילום: פסקל פרץ-רובין

לשמחתי, השנה הגפן בחצר פינקה אותנו בפרי ירוק ועסיסי במיוחד. מלבד ריבה, אפשר להשתמש בענבים בסלטים ובכל קדירה שתכינו. הם הולכים נפלא עם נתחי עוף ופרגית.

אם אין לכם עלי גפן, אל תוותרו. הכינו את המנה עם עלי כרוב או חסה. מעדיפים גרסה צמחונית? אפשר למלא את העלים באורז עם שילוב אגוזים וצימוקים או בקטניות ודגנים עם נגיעות מתוקות.

עלי גפן
עלי גפן | צילום: פסקל פרץ-רובין

עלי גפן ממולאים בשר ואורז

כדי להפוך את המנה לצמחונית מחליפים את הבשר בכמות גדולה יותר של אורז ועשבי תיבול.

עלי גפן
עלי גפן | צילום: פסקל פרץ-רובין

ריבת ענבים מפתיעה

סלט ענבים ופטל
סלט ענבים ופטל | צילום: פסקל פרץ-רובין

סלט חסה, ענבים ופטל

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
פסקל פרץ רובין
/
ענבים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף