ביום חמישי הקרוב ה- 7.7 ייצוין יום השוקולד הבינלאומי ולכבודו דאגנו לקינוח המושלם, שיכבד את היום שמוקדש למאכל האהוב על כולם. 
באגסו קייק, אם לא שמעתם את השם לפני כן, מדובר בקינוח הודי עם שוקולד ורוטב קרמל שניתן להחליף בריבת חלב ולקבל שילוב מתוק במיוחד.

באגסו קייק הודי (צילום: לירון ספיר)באגסו קייק הודי (צילום: לירון ספיר)

מצרכים:
- 25 ביסקוויטים טחונים דק
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 1/4 כוס אבקת שקדים או שקדים טחונים (זה אותו דבר) 
- 80 גרם חמאה מומסת
לקרמל:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ״ל
- 1.5 כוס סוכר 
- 100 גרם חמאה
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר 
- 100 מ״ל שמנת מתוקה 
*קורט מלח גס לפיזור 
*במקום הקרמל ניתן לשים ריבת חלב קנויה.


 
אופן ההכנה:
1. נשים את כל הביסקוויטים הטחונים בקערה ונוסיף אבקת סוכר ושקדים טחונים. 
2. בקערה נפרדת נמיס במיקרו את החמאה, נוסיף לתערובת הביסקוויטים ונערבב היטב. 
3. נניח נייר אפייה מעל תבנית בגודל  20*20.
4. נשפוך את כל הבלילה מעל התבנית ונהדק לשכבה אחידה ודקה.
5. נכניס את התבנית למקפיא.
נכין את הקרמל:
6. במחבת נמיס סוכר על אש בינונית - לא נערבב רק ננענע את המחבת בעדינות, עד שהסוכר יהפוך לנוזל בצבע זהב. נוסיף חמאה וננער את המחבת. נוסיף בהדרגה שמנת מתוקה ונערבב עם כף עץ. נצנן לחלוטין.
7. נוציא מהמקפיא את מגש הביסקוויטים ונשפוך מעל את הקרמל לשכבה אחידה. 
8. מכניסים למקפיא לשעה לפחות. 
מכינים את הגנאש:
9. בקערה חסינת חום נשים את השוקולד והשמנת המתוקה ונמיס במיקרו בפולסים קצרים של 30 שניות. נערבב לאיחוד. 
10. נוציא מהמקפיא ונשפוך מעל הקרמל. 
11. נכניס למקפיא לחצי שעה נוספת. 
12. נחתוך לקוביות ונפזר מלח גס (לא לוותר על זה!!) ונהנים.

את החטיף שומרים במקפיא. בתאבון. 

למתכונים נוספים של לירון ספיר