היו לי תוכניות אחרות לגמרי למדור לחג האהבה. אולם אז הבנתי שהשנה הוא חל ביום שישי, והחלטתי לשנות כיוון. לא נראה לי נכון להציע לכם להכין עוגות וקינוחים מסובכים הדורשים זמן הכנה ארוך, ובמקום זאת בחרתי לאפשר לכל האוהבים לציין את היום בפינוקי שוקולד קלים להכנה.
לכן בחרתי לארח השבוע את נטע מולה סופר, שוקולטיירית מתוקה. אל עולם השוקולד היא התגלגלה אחרי שלמדה עיצוב פנים ועיצוב תכשיטים. בשלב מסוים נכנסה לעזור לבעלה בעסק הממתקים שבבעלותם, והצטרפה אליו לנסיעות עבודה בחו"ל, שם נחשפה לנפלאות השוקולד האיכותי.
מפגשים אלו הפכו עבורה להרפתקה מסקרנת שהתחילה בארץ בבית הספר של אסטלה, ומשם הדרך לחו"ל הייתה קצרה. נטע הצטרפה לקורסים אצל יצרנית השוקולד קליבו בבלגיה והיא בוגרת קורס שוקולטייר מהאקדמיה לשוקולד. לאחר לימודים אצל טובי השוקולטיירים גם בפריז, היא שבה לארץ והחלה לייצר ממתקי שוקולד תחת המותג "נטע בשביל השוקולד".
היא פתחה בוטיק שוקולד במושב נחלים, שהיה מהראשונים בארץ, וכיום היא עובדת מסטודיו גדול שמאפשר לה ללמד את רזי השוקולד לאוהבי המתוק. היא מנחה סדנאות שוקולד בוטיק באירועים, בבית הלקוח או במקום העבודה, לצד זה יש לה אתר chocolata.co.il ונוכחות בכל הפלטפורמות של הרשתות החברתיות.
"אני מאמינה ששוקולד הוא התשובה לכל", היא אומרת. "לכן אני מכינה אותו באהבה רבה ובסבלנות, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים, משובחים וטריים". לבקשתי, נטע שיתפה אותנו בשלושה מתכונים קלים, שמתאימים גם לאלו שמעולם לא הכינו אפילו עוגייה במטבח, ובכל זאת מעוניינים לפנק את האהוב או האהובה שלהם.
המתכון הראשון הוא להכנת עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן. זו ממש עוגת חטאים מושחתת, שיש לה טריק של סופלה ואפשר להכינה בתבנית אחת או בתבניות אישיות.
המתכון השני הוא להכנת בראוניז עם קרמל מפנק ונמס בפה. אפשר להגיש את ריבועי הבראוניז לצד הקפה בתוספת נטיפי שוקולד קרמל ושוט ליקר, לפי טעמכם.
המתכון השלישי הוא להכנת קינוח רומנטי. נטע מספרת שהוא מחזיר אותה לתקופה שבה הכירה את גיל, בעלה, בבית הקפה בחוף הים. היא, כיאה לילדה של שוקולד, הזמינה מילקשייק שהגיע בכוס גבוהה עם מטרייה עליזה והרבה זילופי שוקולד עם סוכריות נפלאות.