היו לי תוכניות אחרות לגמרי למדור לחג האהבה. אולם אז הבנתי שהשנה הוא חל ביום שישי, והחלטתי לשנות כיוון. לא נראה לי נכון להציע לכם להכין עוגות וקינוחים מסובכים הדורשים זמן הכנה ארוך, ובמקום זאת בחרתי לאפשר לכל האוהבים לציין את היום בפינוקי שוקולד קלים להכנה. 

לכן בחרתי לארח השבוע את נטע מולה סופר, שוקולטיירית מתוקה. אל עולם השוקולד היא התגלגלה אחרי שלמדה עיצוב פנים ועיצוב תכשיטים. בשלב מסוים נכנסה לעזור לבעלה בעסק הממתקים שבבעלותם, והצטרפה אליו לנסיעות עבודה בחו"ל, שם נחשפה לנפלאות השוקולד האיכותי. 

מפגשים אלו הפכו עבורה להרפתקה מסקרנת שהתחילה בארץ בבית הספר של אסטלה, ומשם הדרך לחו"ל הייתה קצרה. נטע הצטרפה לקורסים אצל יצרנית השוקולד קליבו בבלגיה והיא בוגרת קורס שוקולטייר מהאקדמיה לשוקולד. לאחר לימודים אצל טובי השוקולטיירים גם בפריז, היא שבה לארץ והחלה לייצר ממתקי שוקולד תחת המותג "נטע בשביל השוקולד". 

היא פתחה בוטיק שוקולד במושב נחלים, שהיה מהראשונים בארץ, וכיום היא עובדת מסטודיו גדול שמאפשר לה ללמד את רזי השוקולד לאוהבי המתוק. היא מנחה סדנאות שוקולד בוטיק באירועים, בבית הלקוח או במקום העבודה, לצד זה יש לה אתר chocolata.co.il ונוכחות בכל הפלטפורמות של הרשתות החברתיות.

"אני מאמינה ששוקולד הוא התשובה לכל", היא אומרת. "לכן אני מכינה אותו באהבה רבה ובסבלנות, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים, משובחים וטריים". לבקשתי, נטע שיתפה אותנו בשלושה מתכונים קלים, שמתאימים גם לאלו שמעולם לא הכינו אפילו עוגייה במטבח, ובכל זאת מעוניינים לפנק את האהוב או האהובה שלהם. 

המתכון הראשון הוא להכנת עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן. זו ממש עוגת חטאים מושחתת, שיש לה טריק של סופלה ואפשר להכינה בתבנית אחת או בתבניות אישיות.

המתכון השני הוא להכנת בראוניז עם קרמל מפנק ונמס בפה. אפשר להגיש את ריבועי הבראוניז לצד הקפה בתוספת נטיפי שוקולד קרמל ושוט ליקר, לפי טעמכם.

המתכון השלישי הוא להכנת קינוח רומנטי. נטע מספרת שהוא מחזיר אותה לתקופה שבה הכירה את גיל, בעלה, בבית הקפה בחוף הים. היא, כיאה לילדה של שוקולד, הזמינה מילקשייק שהגיע בכוס גבוהה עם מטרייה עליזה והרבה זילופי שוקולד עם סוכריות נפלאות. 

המתכונים כאן הם המלצה: אפשר לגוון, לקשט ולשנות לפי טעמכם. 
ט"ו באב מלא באהבה לכולם. 

מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל

פסקל ונטע (צילום: פסקל פרץ-רובין)
פסקל ונטע (צילום: פסקל פרץ-רובין)

עוגת שוקולד ללא גלוטן 

החומרים (ל־3 תבניות לב בגודל 13X11 ס"מ): 
• 250 מ"ל שמנת מתוקה
• 250 גרם שוקולד מריר
• קורט מלח
• 1 ביצה בגודל L
• 1 חלמון 
• ¼ כוס אגוזי ברס 

אופן ההכנה:
יוצקים את השמנת המתוקה לקלחת בינונית ומניחים על להבה בינונית. מביאים את השמנת לסף רתיחה. מוזגים את השמנת על השוקולד הנתון בקערה בינונית ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח, מערבבים ומצננים. טורפים את הביצה עם החלמון ומוסיפים בזרם דק אל השוקולד המומס, תוך בחישה מהירה. מוסיפים את אגוזי הברס ומערבבים. 
מעבירים לתבנית, משטחים ואופים במשך כ־20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני־נמוך. פני העוגות מתפוצצות וזה בסדר. 

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 25 דקות
סוג המנה: חלבית

נטע מולה סופר ממליצה:
# רצוי להוסיף כף דבש לגנאש שוקולד לקבלת מרקם מבריק.
# לטעימה מוצלחת של השוקולד: שימו פרלין בפה והמתינו 15 שניות, או אז טעם השוקולד יתעצם.  
# את השוקולד הגולמי יש לאחסן במקום קריר, הרחק ממקור חום ולא בסמוך למוצרים כמו תבלינים או בצל, כדי שלא יספח את ריחותיהם.

עוגת שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגת שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)

בראוניז עם קרמל מפנק נמס בפה 

החומרים (לתבנית בגודל 20X30 ס"מ): 
• 200 גרם שוקולד מריר
• 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות ומרוככת
• 1 כוס סוכר
• 8 כפות קמח מנופה
• 6 כפות אבקת קקאו משובחת
• 4 ביצים בגודל L
• 50 גרם נטיפי שוקולד קרמל (להשיג בחנויות מתמחות)
• 50 גרם נטיפי שוקולד לבן
• קורט מלח 
לבזיקה: 
• אבקת סוכר, לפי הטעם

אופן ההכנה:
שמים את השוקולד, החמאה והסוכר בקערת זכוכית וממיסים במיקרוגל במספר פולסים של דקה בכל פעם. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים לבלילת השוקולד את הקמח ואבקת הקקאו ומערבבים היטב. מצננים קלות את המסה ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך טריפה מהירה, עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את נטיפי השוקולד ומעט מלח לחיזוק הטעמים, מערבבים. מעבירים את מסת הבצק לתבנית משומנת ומשטחים.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני־נמוך (170 מעלות) ואופים במשך כ־20 דקות.  
מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר. חותכים לריבועים בגודל הרצוי.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: חצי שעה 
סוג המנה: חלבית

מילקי (צילום: פסקל פרץ-רובין)
מילקי (צילום: פסקל פרץ-רובין)

מילקשייק עננים רומנטי 

החומרים (ל־2 כוסות): 
• 1 שקית קטנה עם שוקולד חלב מומס מוכן לזילוף
• 2 כוסות חלב קר
• 2 כוסות גלידה בטעם שאוהבים (וניל / מוקה / שוקולד / פיסטוק)
• 1 שקית זילוף קטנה עם קצפת בטעם שוקולד

לעיטור שפת הכוס:
• סוכריות צבעוניות או קוקוס צבעוני

להגשה:
• ½ כוס מרשמלו קטנים
• 2 קשיות מעוטרות
• 2 גלילי ופל ממולאים שוקולד (או סוג אחר) 

אופן ההכנה:
מזלפים בחופשיות על דופנות הכוסות את השוקולד המומס. מניחים את הסוכריות על צלחת שטוחה. מזלפים על שולי הכוסות מעט שוקולד. הופכים את הכוסות על הצלחת עם הסוכריות, הן ייצמדו לשפתי הכוס בזכות השוקולד. מעבירים לצינון במקרר. 
מניחים בבלנדר חשמלי את החלב הקר והגלידה, מערבלים. מוזגים לכוסות המעוטרות. מזלפים לכוסות תלוליות של קצפת שוקולד ומוסיפים מרשמלו. מזלפים מעט שוקולד מומס ומעטרים בקשיות ובגלילי הוופל שוקולד. מגישים צונן.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: רבע שעה
סוג המנה: חלבית