ישנן שתי דרכים להכין כרוכיות ממולאות תפוחי עץ: על ידי הכנת בצק איכותי דקיק ועדין או על ידי שימוש בבצק עלים מרודד או בעלי פילו. שני הבצקים טובים, אך לכל אחד המרקם המיוחד שלו.
הכנת הבצק בבית נעשית בעזרת טכניקה מיוחדת לפתיחה ומתיחה של הבצק, שמאפשרות קבלת עלי בצק דקיקים החובקים מלית תפוחים עשירה. אחרי שהבצק מוכן ונח כשעה, מרדדים קלות את הבצק, ובעזרת גב כפות הידיים מותחים את הבצק עד דק, פורשים על יריעת בד וממלאים. השטרודל שמתקבל פשוט נפלא.