היכונו לחג: שטרודל תפוחים קליל להכנה ומושלם לראש השנה

הדרך הכי טובה להתכונן לשנה חדשה היא להכין כרוכיות ממולאות תפוחי עץ, עם בצק דק ועדין שנימוח בפה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
שטרודל בצק בסיסי
שטרודל בצק בסיסי | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

ישנן שתי דרכים להכין כרוכיות ממולאות תפוחי עץ: על ידי הכנת בצק איכותי דקיק ועדין או על ידי שימוש בבצק עלים מרודד או בעלי פילו. שני הבצקים טובים, אך לכל אחד המרקם המיוחד שלו.

הכנת הבצק בבית נעשית בעזרת טכניקה מיוחדת לפתיחה ומתיחה של הבצק, שמאפשרות קבלת עלי בצק דקיקים החובקים מלית תפוחים עשירה. אחרי שהבצק מוכן ונח כשעה, מרדדים קלות את הבצק, ובעזרת גב כפות הידיים מותחים את הבצק עד דק, פורשים על יריעת בד וממלאים. השטרודל שמתקבל פשוט נפלא.

שטרודל עלי פילו
שטרודל עלי פילו | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
ראש השנה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף