חג סוכות לא התברך במאכלים מובהקים המזוהים איתו, אבל אם נחפש היטב נמצא כמה מסורות המאפיינות את המועד. מכיוון שסוכות הוא גם חג האסיף, שבו אנחנו נדרשים לשמוח על הטבע ולהודות על היבולים, מאכלי החג כוללים ירקות ופירות, טריים או מבושלים. את הרטבים ואת המילויים אפשר לבסס על רימונים, צימוקים, תמרים או תאנים - משבעת המינים.
אחרי מספר שבועות שבהם בילינו במטבח והכנו מטעמים ומנות מיוחדות לארוחות החג ולאירוח משפחה וחברים, אפשר קצת לעגל פינות ובערב החג אפשר להגיש מטעמים שהכנתם לא דורשת מאמץ מיוחד וזמן רב.
כמו כן, רצוי להכין מאכלים שנוח להוציא החוצה אל הסוכה או אל בתי חברים ומשפחה בלי שיתקררו. מתוך הרציונל הזה כיוונתי את המנות שאכין בחג לכאלה שהן ברוח הטבעונות, שהרי זהו חג המזוהה עם תוצרת האדמה.
נתחיל עם מנת רושם של חצאי דלעת ערמונים בתיבול עדין של תימין ודבש. המתכון השני הוא אורז עם מאש, צימוקים וקינמון (פולו מאש, קשמש ודארצ׳ין), מתכון מהמטבח הפרסי שמגיע אלינו באדיבות דיאנה רחמני, שהתארחה במדור לאחרונה. המתכון לא הצליח להיכנס למדור מפאת חוסר מקום, אבל לא רציתי לוותר עליו ונראה לי שהוא מתאים כמו כפפה ליד לחג.
המתכון השלישי הוא לסלט בורגול בריאות, כך אני קוראת לו. זהו סלט המשלב בין חמוץ למתוק, עשיר בכל טוב, עם עשבי תיבול בשפע, אגוזים ופירות מיובשים, מה שהופך אותו לחגיגה של טעמים.
ואי אפשר לסיים את המדור ללא מנה מתוקה (אם כי לא טבעונית). הפעם בחרתי בעוגה המבוססת על תמרים, אחד משבעת המינים. זו עוגה נמוכה ועשירה, הסוחטת המון מחמאות. אפשר לצמצם את כמות הסוכר או לוותר עליו לחלוטין, מכיוון שהתמרים מקנים מספיק מתיקות. להגשה חגיגית במיוחד אפשר לצפות אותה בקרם או בציפוי שוקולד. אני חושבת שמספיק לה מעט אבקת סוכר, כמו פודרה על הלחיים.