זה היה ביתי: מתכון לבצלים ממולאים במיוחד לתקופת החגים

בזכות הריח, הטעם והסיפור של בית ומשפחה: תקופת החגים היא הזמן להכין בצלים ממולאים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
בצלים ממולאים
בצלים ממולאים | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

לכל אחד יש את הסגנון שלו להכנת ירקות ממולאים, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה: בריח, בטעם ובסיפור של בית ומשפחה. כל הממולאים מתקשרים אסוציאטיבית עם אוכל ביתי מסורתי, הכרוך בעבודה מורכבת וארוכה במטבח, שהופכת את המאכל למעודן ולטעים במיוחד.

לשמחתנו, ממולאים יכולים להיות על בסיס ירקות, מה שמאפשר להם לשדרג כל ארוחה. לי ממולאים מזכירים את בוקרי ימי שישי, עת אמי אסתר ז"ל הייתה ממיינת במיומנות את הירקות - מי לתבשילים, מי לסלטים, מי למאפים ומי מתאימים למילוי. על בסיס הזיכרונות הללו בחרתי להציע לכם הפעם מתכון לבצלים שממלאים בעדינות ומסדרים על תחתיתו של סיר שטוח. יוצקים רוטב, מניחים על הכיריים על להבה בינונית־נמוכה, ואז מתחיל הפלא: בישול אטי וממושך מצמצם את הרוטב והופך את הבצלים הממולאים לשזופים, שחומים ומושכים במיוחד.

בסל מחשי/בצלים ממולאים

לרוטב:

לעיטור:

בצלים ממולאים
בצלים ממולאים | צילום: פסקל פרץ-רובין

טיפסקל

מבחן טעימה

טעמתי דבש בטעמים חדשים ומיוחדים מעמק הירדן והגולן ומקיבוץ כנרת. הדבורים באזור מפיקות דבש דבורים טהור בטעמים שונים, לפי עונת השנה והגידולים שמאפיינים אותה. כל סוגי הדבש מוצעים במרכז "תנובת כנרת" בקיבוץ וגם בחנות אונליין.

דבש בטעמים חדשים ומיוחדים מעמק הירדן והגולן ומקיבוץ כנרת
דבש בטעמים חדשים ומיוחדים מעמק הירדן והגולן ומקיבוץ כנרת | צילום: יח''צ

הכוורות פזורות בשדות ובמטעים בעמק הירדן ובגולן, במטעי אבוקדו ליד עצי איקליפטוס, מטעי ליצ'י ועוד. בתקופה זו של השנה תמצאו במרכז "תנובת כנרת" דבש מפרחי שיזף ומפרחי בר וגם חלות דבש: המחירים משתנים לפי גודל הצנצנת וכמות הדבש, והטווח נע מ־10 שקלים ועד ל־49 שקלים. חלת דבש עולה 65 שקלים.

מרכז המבקרים פתוח בימים ראשון עד חמישי ובשבת 10:00־17:00, בימי שישי - 10:00 עד 15:00.

תגיות:
מתכונים
/
סוכות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף