החג האחרון ברצף חגי תשרי לפנינו, ולכן בחרתי להציע במדור מטעמים שיתאימו גם לשמחת תורה וגם לשבת. יש כמה מאכלים בסיסיים שפשוט אי אפשר לוותר עליהם בשבת: עוגה טובה, חמין, קידוש קטן (ארוחת הבוקר) וכמובן - חלה.
לחלה יש מקום של כבוד, היא תמיד בולטת משאר המאכלים הנהדרים המוגשים בערב שבת, מונחת במרכז השולחן ומוגבהת קלות. לכבוד שבת והחג בחרתי במתכון נהדר לחלה מתוקה. החלה עשויה מקמח לבן, אך אפשר להחליף אותו בקמח מלא ולהוסיף כמעט כוס נוספת של מים. גם את הסוכר אפשר להחליף בסוכר חום. הפעם בחרתי להציע לכם לעצב את החלה בצורה קצת שונה, לא מסובכת וכזו שיוצרת המון רושם.
למנה העיקרית בחרתי בעוף שלם בשמן זית ותבלינים, המתבשל זמן ממושך כשלצדו תפוחי אדמה. בתום הבישול מתקבל עוף שחום שאותו מגישים לצד אורז.
עוגת השבת שלי היא עוגת שמרים קלאסית, שכמעט בכל בית יש גרסה כזו או אחרת למתכון שלה. הפעם בחרתי להכין גרסת נוגט מרציפן טעימה מאוד. אתם יכולים לדבוק במתכון או לשנות את התוספות, למשל לשלב נטיפי שוקולד ופירות מיובשים. לבצק אפשר להוסיף קליפות הדרים, וניל, קינמון ועוד.
מניחים את הקמח בקערת מערבל. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את שמן הזית, הביצה והמלח. מפזרים מסביב שמרים וסוכר.
מערבלים עם וו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים, תוך הגברת המהירות. מפסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדופנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
מעבדים מעט את הבצק כדי להוציא את האוויר ומחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים. מגלגלים אותם לרצועות שוות באורכן ובעוביין. נוטלים שתי רצועות בצק טובלים אותן במים ומגלגלים בשומשום.
נוטלים רצועה אחת ללא שומשום ומניחים על משטח העבודה. מניחים לצדה רצועה אחת מלופפת בשומשום ומוסיפים לצדה רצועה נוספת ללא שומשום. מקבלים שלוש רצועות, שהרצועה האמצעית מביניהן היא עם שומשום. באותה השיטה מסדרים את יתר הרצועות. מהדקים את שני הקצוות של כל שלישייה. כעת יש לנו שתי רצועות רחבות. מחברים בצד אחד את שתי הגלילות וכורכים אותן זו בזו כמו צמה אך של שתיים.
מהדקים את הרצועות היטב בשני הקצוות (כדי שלא ייפתחו). מניחים בתבנית אפייה משומנת ומשהים כ־20 דקות להתפחה.
מברישים בביצה את רצועות הבצק ללא השומשום, ובתנור שחומם מראש ל־180 מעלות אופים 30־25 דקות, עד השחמה יפה. מוציאים ומצננים על רשת.
בקערית בינונית מניחים את הפלפל היבש החריף, מוסיפים את שמן הזית, הסילאן, רסק העגבניות והיין. מערבבים היטב. יוצקים על העוף ומסביבו. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.