השבוע החלטתי להביא בפניכם שלושה מתכונים שמתאימים בעיקר לאנשים שלא אוהבים את המטבח ולא נמשכים לבישול ולאפייה ובכל זאת נדרשים פה ושם להכין ארוחה טובה. 

מול שפע תוכניות הבישול, האתרים של אנשים פרטיים המוקדשים לנושא, הפוסטים והסרטונים ברשתות החברתיות, עולה התחושה שכולם נמצאים במטבח כל היום - אך לא כך הדבר. ישנם אנשים שלא אוהבים לבלות במטבח, שחושבים שהכנת מטעמים מעיקה ומכבידה. 
עבורם בחרתי שלושה מתכונים למאכלים קלים להכנה - ובעיקר טעימים. הדבר הבולט בהם הוא הגוון הירוק־צהבהב, המהווה סוג של אור ירוק לצאת לדרך חדשה. 

המתכון הראשון הוא להכנת תבשיל מוקפץ עם טופו. אחד המאכלים שכמעט לא נדרשת להכנתם עבודה. רק לחתוך ירקות, לחמם מחבת עמוקה או ווק ולהתחיל במה שאני קוראת לו “משחק הטעמים והמרקמים". כך, בתוך 20 דקות יש לכם מנה צמחונית או טבעונית מצוינת. כל שנותר הוא להכין את התוספת שתוגש לצדה. 

המתכון השני נוצר במטבחי עוד כשילדיי היו במסגרות בית הספר והייתי צריכה להכין עבורם ארוחת צהריים במהירות. נתחי חזה עוף נשלפו מהמקרר ונחתכו לקוביות, כרוב ובצלים נפרסו לרצועות, אליהם נוספו קוביות של גזרים, גמבה אדומה ושלל תבלינים. בחישה ובישול, ובתוך 40־35 דקות מתקבל תבשיל עשיר, שאותו מגישים על מצע פתיתים. 

המאכל השלישי נראה לא פשוט להכנה, אבל אל תתרגשו מהמראה המיוחד והיפה שלו, כי הכנתו קלה ומהירה. מכינים את הבצק מראש יום קודם ושומרים אותו מכוסה במקרר. הבצק שמתקבל הוא דליל ובמבט ראשון נדמה שעשיתם טעות, אך השהייה במקרר מייצבת אותו. מצטיידים בצנצנת של פסטו מוכן, בצנוברים או שקדים מולבנים ובסיר פלא שגונב את ההצגה, וניגשים לעבודה.

מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל

מוקפץ (צילום: פסקל פרץ-רובין)
מוקפץ (צילום: פסקל פרץ-רובין)

שעועית וטופו בתיבול עדין 

החומרים (ל־6 מנות):
• 3 כפות שמן זית
• 1 בצל גדול פרוס דק
• ½ שקית (400 גרם) שעועית ירוקה עדינה 
• ½ שקית (400 גרם) כרוב ניצנים
• 6 שיני שום כתושות או פרוסות
• 2־3 כפות מים 
• 1 חבילת טופו לא מתובלת
• 2 כפות שמן שומשום
• 1 כף דבש או סילאן לא ממותק
• 1־2 כפות רוטב סויה או רכז רימונים 
• ½ כפית ג'ינג'ר גרוס
• מלח ופלפל, לפי הטעם 

לפיזור (לא הכרחי): 
• 2 כפות שומשום קלוי

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומוסיפים את רצועות הבצל. מערבבים ומטגנים 3־2 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את השעועית העדינה וכרוב הניצנים ומקפיצים תוך כדי ערבוב. 
מוסיפים את השום ו־2־3 כפות מים ומטגנים תוך הקפצה עוד מספר דקות. מעבירים לקערה נפרדת.
חותכים את הטופו לקוביות בינוניות ושוטפים היטב. מנגבים. מחממים את המחבת ומוסיפים את שמן השומשום וקוביות הטופו. מטגנים מספר דקות עד להזהבה. מערבבים ומוסיפים את הסילאן או הדבש, הסויה והג'ינג'ר, ומקפיצים יחד. מחזירים לווק את הירקות ששמרנו בצד ומטגנים תוך הקפצה. מתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. מגישים חם לצד אורז לבן.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כ־20 דקות
סוג המנה: פרווה

תבשיל חזה עוף וירקות 

החומרים (ל־6־4 מנות): 
• 2 בצלים 
• 2 גזרים 
• 2 גמבות 
• ½ ראש כרוב גדול 
• 3 כפות שמן 
• 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
• 8 שיני שום כתושות או שלמות  
• 1 פלפל שאטה או פלפל ירוק (רק לאוהבי החריפות) 
• 1 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא חומרים משמרים 
• ½ כפית כורכום 
• ½ כפית כמון 
• מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם 
• כ־2 כוסות מים

אופן ההכנה:
קולפים את הבצלים והגזרים ומנקים את הגמבה מהעוקץ והזרעים. קוצצים דק את הבצלים. חותכים את הגזרים לעיגולים או לקוביות. חותכים את הגמבות לקוביות קטנות. חותכים את הכרוב לרצועות או לקטעים קטנים. מניחים את הירקות בקעריות בצד.
מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים עד שהן מזהיבות מעט. מוציאים לקערה. מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים מעט. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד כף שמן. מוסיפים את קוביות הגזר והגמבה, מערבבים ומבשלים 4־3 דקות. מוסיפים את שיני השום, פלפל שאטה או פלפל ירוק ורצועות הכרוב ומערבבים.
מחזירים לסיר את קוביות העוף ומתבלים בכל התבלינים. מערבבים היטב, יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. על המים לכסות את תכולת הסיר. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כחצי שעה עד לריכוך מוחלט. מגישים חם לצד תוספת רצויה. 

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כ־40 דקות 
סוג המנה: בשרית

לחם פסטו (צילום: פסקל פרץ-רובין)
לחם פסטו (צילום: פסקל פרץ-רובין)

לחם פסטו

החומרים (לסיר פלא):
• 230 גרם חמאה או "מחמאה" 
• ½ כוס חלב או מים
• 3 כוסות קמח
• 3 כפות סוכר
• 50 גרם שמרים טריים
• ¼ כוס מים פושרים
• 3 חלמונים
• ¼ כפית מלח
• 1 צנצנת פסטו קנוי

להברשה ולפיזור:
• 1 חלמון
• 1 כף מים
• 100 גרם צנוברים (או אגוזי מלך גרוסים)

אופן ההכנה:
מניחים בקלחת על להבה בינונית את החמאה ואת החלב. מחממים עד להמסה. מסירים מהאש, מערבבים ומצננים קלות.
מנפים לקערה גדולה ½2 כוסות קמח, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מפזרים מעל את השמרים ומערבבים. מוסיפים את המים והחלמונים ומערבבים.
מוסיפים לקמח את התערובת המומסת, מערבבים בכף עץ ולשים בידיים או במערבל עם וו לישה תוך הוספה הדרגתית של שארית הקמח. כמה דקות לקראת סיום הלישה מוסיפים מלח.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים במגבת ומשהים במקרר למשך לילה. מוציאים למחרת ומשהים עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 30X50 ס"מ.
מורחים פסטו על המלבנים ומגלגלים אותם מהצד הקרוב אליכם אל המרוחק. מניחים על משטח העבודה כך שצד הסגירה כלפי מטה. פורסים את הגלילים בעובי ½1 ס"מ ומסדרים בתבנית סיר פלא (או אחר, אם אין) את הפרוסות, כך שהמילוי כלפי מעלה.
טורפים את החלמון והמים ומברישים את הבצק. מפזרים מעל צנוברים, מכסים במגבת ומשהים במקום חמים להתפחה כשעתיים.
אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות עד הזהבה והשחמה.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כשעה 
סוג המנה: פרווה (או חלבית בשימוש בחמאה וחלב)