שמח במטבח: שלושה מתכונים שמתאימים לאנשים שלא אוהבים לבשל

לא נמשכים לבישול ובכל זאת נדרשים להכין פה ושם ארוחה טובה? נסו את המתכונים האלו ותגלו שאפשר לעשות את זה לגמרי בקלות

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
תבשיל חזה עוף
תבשיל חזה עוף | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

השבוע החלטתי להביא בפניכם שלושה מתכונים שמתאימים בעיקר לאנשים שלא אוהבים את המטבח ולא נמשכים לבישול ולאפייה ובכל זאת נדרשים פה ושם להכין ארוחה טובה.

המתכון הראשון הוא להכנת תבשיל מוקפץ עם טופו. אחד המאכלים שכמעט לא נדרשת להכנתם עבודה. רק לחתוך ירקות, לחמם מחבת עמוקה או ווק ולהתחיל במה שאני קוראת לו “משחק הטעמים והמרקמים". כך, בתוך 20 דקות יש לכם מנה צמחונית או טבעונית מצוינת. כל שנותר הוא להכין את התוספת שתוגש לצדה.

המתכון השני נוצר במטבחי עוד כשילדיי היו במסגרות בית הספר והייתי צריכה להכין עבורם ארוחת צהריים במהירות. נתחי חזה עוף נשלפו מהמקרר ונחתכו לקוביות, כרוב ובצלים נפרסו לרצועות, אליהם נוספו קוביות של גזרים, גמבה אדומה ושלל תבלינים. בחישה ובישול, ובתוך 40־35 דקות מתקבל תבשיל עשיר, שאותו מגישים על מצע פתיתים.

המאכל השלישי נראה לא פשוט להכנה, אבל אל תתרגשו מהמראה המיוחד והיפה שלו, כי הכנתו קלה ומהירה. מכינים את הבצק מראש יום קודם ושומרים אותו מכוסה במקרר. הבצק שמתקבל הוא דליל ובמבט ראשון נדמה שעשיתם טעות, אך השהייה במקרר מייצבת אותו. מצטיידים בצנצנת של פסטו מוכן, בצנוברים או שקדים מולבנים ובסיר פלא שגונב את ההצגה, וניגשים לעבודה.

מוקפץ
מוקפץ | צילום: פסקל פרץ-רובין

שעועית וטופו בתיבול עדין

לחם פסטו
לחם פסטו | צילום: פסקל פרץ-רובין

לחם פסטו

תגיות:
מתכונים
/
פסקל פרץ רובין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף