רגע לפני חנוכה: מתכון לספינג'ים חמים ונימוחים, שאי אפשר לעמוד בפניהם

התקופה הזו, לקראת חנוכה, מתאימה מאין כמוה להכנת סְפינג' – מעין סופגנייה אוורירית מטוגנת, שמקורה במטבח הצפון־אפריקאי, ואי אפשר לעמוד בפניה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
ספינג'
ספינג' | צילום: פסקל פרץ-רובין

בתקופה הזו, לקראת חנוכה, אני מקבלת עשרות פניות למתכונים הקשורים לחג, בהן כמובן בקשות למתכון להכנת סְפינג' – מעין סופגנייה אוורירית מטוגנת, שמקורה במטבח הצפון־אפריקאי, ואי אפשר לעמוד בפניה. בארצות המוצא שלהם נהוג להכין את הספינג'ים בשעות הבוקר המוקדמות לארוחת הבוקר, והם נמכרים גם בשווקים. ריחם הנפלא נישא באוויר ומזמין את העוברים ושבים לנגיסה חמימה ומתוקה.

הספינג' עשוי מבצק שמרים רך ודביק. אצל התוניסאים, המרוקאים והאלג'יראים, הספינג' דומה בצורתו לכעך, ובין מדינה למדינה קיים הבדל קל בגוון, במרקם ובמידת האווריריות שלו, המשפיעה על איכותו. הספינג' הטריפוליטאי דומה ללביבה שטוחה ורחבה, ונהוג להכין אותו בעיקר בערב ובבוקר ראש השנה.

בצק הספינג' דביק כאמור, ועל מנת לעבוד איתו רצוי להרטיב מדי פעם את כפות הידיים, וכך למתוח ולעצב אותו בידיים. טעם הספינג' נפלא במיוחד כשהוא מוגש מיד עם הכנתו, והוא חם ונימוח בפה. אפשר לתבל אותו בסוכר ובדבש, אך הוא גם נפלא כמו שהוא.

סְפִינְג'ים מטוגנים

טיפסקל

ניתן ללוש את הבצק במערבל חשמלי עם וו לישה.

תגיות:
מתכון
/
ספינג'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף