מתכון מושלם לימים הקרים: כיכר בשר קלה להכנה, טעימה ועם הפתעה

אחת המנות הנוסטלגיות האהובות עליי היא כיכר הבשר (קלופס) שבה טמונות ביצים קשות. אפילו הילדים יבקשו עוד

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
כיכר בשר
כיכר בשר | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

השבוע בחרתי לחזור לאחת המנות הנוסטלגיות האהובות עליי: כיכר בשר (קלופס) ובה הפתעה - ביצה קשה. המנה קלה להכנה, טעימה ומבוססת על בשר טחון. היא תתקבל בברכה גם אצל ילדים, בעיקר בזכות הביצים הקשות הטמונות בפנים. כאשר גלילת הבשר נפרסת, מתגלה בכל פרוסה טבעת של חלבון שעוטפת טבעת של חלמון.

הפעם הכנתי את המנה לא מבשר בקר, אלא דווקא מבשר עוף שאותו תיבלתי היטב. את עיסת בשר העוף המתובלת שיטחתי על נייר אפייה המונח על רדיד אלומיניום. לאחר מכן מילאתי בביצה ועיצבתי לצורת כיכר, תוך שאני נעזרת בנייר האפייה ורדיד האלומיניום לקבלת גליל אחד או שניים. הנחתי בתבנית אפייה ושלחתי לאפייה בתנור שחומם מראש.

כיכר בשר
כיכר בשר | צילום: פסקל פרץ-רובין

כיכר בשר

טיפסקל

תגיות:
מתכונים
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף