השבוע בחרתי לחזור לאחת המנות הנוסטלגיות האהובות עליי: כיכר בשר (קלופס) ובה הפתעה - ביצה קשה. המנה קלה להכנה, טעימה ומבוססת על בשר טחון. היא תתקבל בברכה גם אצל ילדים, בעיקר בזכות הביצים הקשות הטמונות בפנים. כאשר גלילת הבשר נפרסת, מתגלה בכל פרוסה טבעת של חלבון שעוטפת טבעת של חלמון.

הפעם הכנתי את המנה לא מבשר בקר, אלא דווקא מבשר עוף שאותו תיבלתי היטב. את עיסת בשר העוף המתובלת שיטחתי על נייר אפייה המונח על רדיד אלומיניום. לאחר מכן מילאתי בביצה ועיצבתי לצורת כיכר, תוך שאני נעזרת בנייר האפייה ורדיד האלומיניום לקבלת גליל אחד או שניים. הנחתי בתבנית אפייה ושלחתי לאפייה בתנור שחומם מראש.

מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל

כיכר בשר (צילום: פסקל פרץ-רובין)
כיכר בשר (צילום: פסקל פרץ-רובין)

כיכר בשר

החומרים (לכיכר אחת או שתיים קטנות):

לעיסת בשר עוף:
600 גרם בשר עוף טחון
2 בצלים קצוצים דק
2 ביצים
2 פרוסות לחם מושרות במים סחוטות היטב
3 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
1 כפית חרדל
2 כפות פירורי לחם
1 כף שמן זית
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לשימון: תרסיס שמן זית
לאפייה: נייר אפייה, רדיד אלומיניום

למלית:
3 מלפפונים כבושים וחתוכים לרצועות
2 גזרים קלופים ומבושלים חתוכים לרצועות
4־5 ביצים קשות שלמות וקלופות

לעיטור:
מעט גרעיני חמנייה ודלעת קלויים
מספר עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה רחבה את כל חומרי עיסת הבשר ולשים הכל יחד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. מכניסים את העיסה למקרר לרבע שעה.
2. פורשים יריעת אלומיניום על משטח עבודה, ועליה מניחים את נייר האפייה. מרססים את נייר האפייה קלות בתרסיס שמן. מוציאים את עיסת הבשר מהמקרר ומשטחים אותה על נייר האפייה בעובי של חצי ס”מ או ס”מ. מסדרים במרכז את הביצים ורצועות המלפפונים הכבושים והגזרים. מגלגלים לגלילה אחידה. סוגרים היטב עם יריעת האלומיניום.
3. מניחים בתבנית אפייה, אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־45 דקות. מוציאים מהתנור, מעטרים בגרעינים ובפטרוזיליה או מכינים רוטב ויוצקים על גלילת הבשר. משהים כ־10 דקות לפני שפורסים.

טיפסקל

  • ניתן לגוון את סוג הבשר שבו משתמשים: בשר בקר, שילוב בין בקר ועוף ועוד.
  • אפשר לגוון בתבלינים לפי טעמכם.
  • לאוהבי החריפות: אפשר להוסיף למלית גם רצועות של פלפל ירוק חריף קלוי.
  • אפשר לחלק את הבשר לשניים ולרפד בחלק אחד תחתית תבנית חד־פעמית. לאחר מכן לסדר את הביצה והתוספות על שכבת בשר העוף ולכסות בשאר בשר העוף, להדק לתבנית ולאפות.
  • אפשר להכין רוטב פטריות ולהגישו לצד המנה או לצקת אותו מעליה.