לא צריך סיבה כדי להכין עוגת גבינה טובה וטעימה. הפעם בחרתי להציע לכם להכין עוגת גבינה מפתיעה המכילה בצק פריך קצת שונה מהמוכר, ושמנת חמוצה שמחליפה את הגבינה. את כל הטוב מצפים בקרם שמנת מתוקה קליל, שמשלים את המראה וכמובן משדרג את הטעם. רצוי להשתמש בשמנת עם אחוזי שומן גבוהים כדי לקבל מרקם קטיפתי, אך מניסיוני, גם שמנת מופחתת שומן מביאה לתוצאות מצוינות.

מצרכים לעוגת גבינה

לבצק:

  • 1/2 2 כוסות קמח תופח, מנופה
  • 150 גרם חמאה, חתוכה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף קליפת תפוז, מגוררת

למלית:

  • 1 מכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
  • אחד וחצי כוסות סוכר
  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה או שתי כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית קליפת תפוז, מגוררת
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)
  • 4 גביעי שמנת חמוצה

לציפוי:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 2־1 טיפות תמצית וניל
  • שקית זילוף וצנתר משונן

לעיטור:

  • 1/2 כוס אגוזי ברס מסוכרים
  • פרחי ורדים מיובשים

עוגת גבינה  (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגת גבינה (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:

1. הכנת הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מערבל חשמלי ומערבלים לבצק אחיד. משטחים כ־1/2 עד 3/4 מן הבצק בתבנית ומשטחים, כך שיכסה את התחתית ומעט מן הדפנות. מחוררים קלות במזלג. אופים בתנור חם שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־30 דקות עד להזהבה של הבצק ומצננים היטב.

2. הכנת המלית: מקציפים בקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה תוך הוספת חצי מכמות הסוכר בהדרגה. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לקערה. שמים בקערת המערבל את החמאה. מערבלים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר הנותר, תמצית הווניל, הביצה וקליפת התפוז. מערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים אל קערת המערבל בהדרגה את הגבינה והשמנת החמוצה ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

3. מקפלים את קצפת השמנת המתוקה אל תערובת הגבינה ומבליעים לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על הבצק הקר ומאחסנים במקרר כ־3־4 שעות. לאחר שהעוגה התייצבה מפזרים עליה את פירורי הבצק.

4. הכנת הציפוי: מניחים בקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג וניל, החלב ותמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על פני העוגה תלוליות או פשוט מורחים את הקרם. מעטרים בפירורי ברס ומעט ורדים מיובשים.

טיפסקל

אחרי ריפוד התבנית והדפנות בבצק, נשאר מעט בצק. אפשר לשטח אותו על נייר אפייה ולהניח בתבנית נפרדת. אופים בחום בינוני כ־30 דקות או עד להזהבה, מצננים ומפוררים את הבצק האפוי לפירורים, שאותם ניתן לפזר על העוגה.  אפשר להעשיר את הבצק שנותר עם הוספת שתי כפות של אגוזים גרוסים וכף דבש או סילאן. אפשר לוותר על ציפוי השמנת ולהסתפק בפיזור פירורי הבצק האפויים.  אפשר לשלב בקרם קודם ציפוי העוגה פירות לפתן כמו פרוסות אפרסק או משמש.