בשינוי אדרת: מתכון לעוגת גבינה פריכה שעוד לא הכרתם

רוצים להכין עוגת גבינה קצת אחרת? בעזרת בצק פריך ושמנת חמוצה תקבלו קינוח עם מרקם קטיפתי עדין ונפלא

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת גבינה
עוגת גבינה | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

לא צריך סיבה כדי להכין עוגת גבינה טובה וטעימה. הפעם בחרתי להציע לכם להכין עוגת גבינה מפתיעה המכילה בצק פריך קצת שונה מהמוכר, ושמנת חמוצה שמחליפה את הגבינה. את כל הטוב מצפים בקרם שמנת מתוקה קליל, שמשלים את המראה וכמובן משדרג את הטעם. רצוי להשתמש בשמנת עם אחוזי שומן גבוהים כדי לקבל מרקם קטיפתי, אך מניסיוני, גם שמנת מופחתת שומן מביאה לתוצאות מצוינות.

מצרכים לעוגת גבינה

עוגת גבינה
עוגת גבינה | צילום: פסקל פרץ-רובין

1. הכנת הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מערבל חשמלי ומערבלים לבצק אחיד. משטחים כ־1/2 עד 3/4 מן הבצק בתבנית ומשטחים, כך שיכסה את התחתית ומעט מן הדפנות. מחוררים קלות במזלג. אופים בתנור חם שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־30 דקות עד להזהבה של הבצק ומצננים היטב.

2. הכנת המלית: מקציפים בקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה תוך הוספת חצי מכמות הסוכר בהדרגה. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לקערה. שמים בקערת המערבל את החמאה. מערבלים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר הנותר, תמצית הווניל, הביצה וקליפת התפוז. מערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים אל קערת המערבל בהדרגה את הגבינה והשמנת החמוצה ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

3. מקפלים את קצפת השמנת המתוקה אל תערובת הגבינה ומבליעים לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על הבצק הקר ומאחסנים במקרר כ־3־4 שעות. לאחר שהעוגה התייצבה מפזרים עליה את פירורי הבצק.

4. הכנת הציפוי: מניחים בקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג וניל, החלב ותמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על פני העוגה תלוליות או פשוט מורחים את הקרם. מעטרים בפירורי ברס ומעט ורדים מיובשים.

טיפסקל

אחרי ריפוד התבנית והדפנות בבצק, נשאר מעט בצק. אפשר לשטח אותו על נייר אפייה ולהניח בתבנית נפרדת. אופים בחום בינוני כ־30 דקות או עד להזהבה, מצננים ומפוררים את הבצק האפוי לפירורים, שאותם ניתן לפזר על העוגה.  אפשר להעשיר את הבצק שנותר עם הוספת שתי כפות של אגוזים גרוסים וכף דבש או סילאן. אפשר לוותר על ציפוי השמנת ולהסתפק בפיזור פירורי הבצק האפויים.  אפשר לשלב בקרם קודם ציפוי העוגה פירות לפתן כמו פרוסות אפרסק או משמש.

תגיות:
עוגת גבינה
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף