לקראת ט"ו בשבט: מתכונים מדהימים לעוגות פירות יבשים

שלושה מתכונים לקראת ט"ו בשבט: עוגה בחושה משובצת באוכמניות טריות, עוגת פירות מיובשים וקאפקייקס עם חמוציות, צימוקים ופקאן

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת לימון עם אוכמניות ושטרויזל
עוגת לימון עם אוכמניות ושטרויזל | צילום: פסקל פרץ-רובין
4
גלריה

עוד רגע ט"ו בשבט כאן ואיתו כמובן השקדייה הפורחת, הפירות המיובשים ושלל המטעמים שמכינים מהם. למדתי לאהוב את המרקם של פירות כשהם משולבים בתוך עוגות. זו אהבה שנבנתה בהדרגה, אבל מרגע שנשביתי בקסם הפרי, לא יכולתי יותר לוותר על הטעם הנפלא שלהם. שילוב פירות מיובשים בעוגות היה התאהבות מיידית בזכות הצבעוניות המנוקדת והמרקם הדחוס, הפריך והמפתיע.

במקרר שלי תמיד יש פירות מיובשים, כך אני יכולה להכין מהם עוגות נהדרות בכל עת. אחסונם בארון במקום לח יוביל להתפתחות מהירה של עובש. כיום אפשר להשיג בחנויות המתמחות כילה קטנה שאותה אפשר לפתוח מעל מגש הפירות, והיא מגינה עליהם מפני המזיקים שמתיישבים עליהם כשהם נותרים חשופים על השולחן.

בשווקים ישנם שני סוגי פירות מיובשים. הסוג הראשון - הפירות הבוהקים שעברו תהליך ייבוש, עם חיזוק של סוכר. רובם עברו תהליכי שימור על ידי עישון באמצעות גופרית, המגינה על הפירות מפני קלקול, מחזקת את צבעם הטבעי ומקנה להם את הגוון הבוהק והזוהר. זו הסיבה לכך שחשוב לשטוף ולנגב היטב את הפירות המיובשים, עד כמה שזה נשמע מוזר.

הסוג השני הוא הפירות המיובשים האורגניים, שעברו תהליך ייבוש טבעי כמעט ללא תוספות של סוכר וחומרים משמרים. אומנם הגוון שלהם פחות זוהר ואולי פחות מזמין, אבל טעמם הרבה יותר מוצלח, הם לא עתירי קלוריות שמתקבלות מתוספת הסוכר, וגם ערכם התזונתי נשמר. בחרתי להציע לכם לכבוד ט"ו בשבט שלושה מתכונים למתוקים עם פירות. המתכון הראשון הוא לעוגת לימון עם אוכמניות ושטרויזל - עוגה בחושה משובצת באוכמניות טריות המקנות לעוגה לא רק טעם נפלא אלא גם גוון יפהפה בעת פריסתה.

המתכון השני, איך לא, הוא לעוגת פירות מיובשים. אני אוהבת את זה שהיא משתנה בהתאם לסוגי הפירות, האגוזים והתבלינים שהוספתי לה. שינויים מינוריים אלו מאפשרים קבלת טקסטורות שונות לאותה עוגה, וטעמה מפתיע בכל פעם מחדש. המתכון השלישי הוא לקאפקייקס עם חמוציות, צימוקים ואגוזי פקאן - מתכון קל ומהיר הכנה, מפתיע בשילוב טעמים, פינוק מתוק לכל שעה ביום.

פירות
פירות | צילום: פסקל פרץ-רובין

עוגת לימון עם אוכמניות ושטרויזל

מוסיפים חצי מכמות האוכמניות ומבליעים אותן היטב בעיסת הבצק. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, מעבירים את הבצק אל התבנית ומשטחים את פני העיסה. מפזרים את יתר האוכמניות על הבצק ובעזרת כף דוחסים אותן קלות פנימה.

עוגת לימון עם אוכמניות ושטרויזל
עוגת לימון עם אוכמניות ושטרויזל | צילום: פסקל פרץ-רובין

עוגת פירות מיובשים

בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) אופים 50־60 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון חום זהבהב וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

קאפקייקס חמוציות, צימוקים ופקאן

מסדרים את עטרות הנייר בתבנית שקעים או בתבניות קאפקייקס מעוטרות. מרססים קלות בתרסיס שמן. מעבירים את בלילת הבצק לתוך שקית זילוף ומזלפים תלוליות אל תוך התבניות או משתמשים בשתי כפות, נוטלים מעיסת הבצק וממלאים את עטרות הנייר. מזלפים או ממלאים את הקאפקייקס עד לכ־¾ מגובה עטרות הנייר, כדי לאפשר את תפיחת הבצק. אם משתמשים בתבניות אישיות, מסדרים אותן בתבנית אפייה של תנור.

קרמבל חמוציות, צימוקים ופקאן
קרמבל חמוציות, צימוקים ופקאן | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
עוגות
/
ט"ו בשבט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף