הצעת הגשה: מתכון לסלט ביצים, ולו מבחר גרסאות

עם בצל יבש או ירוק? מועכים במזלג או משתמשים במגררת? לכל אחד הגרסה שלו לסלט ביצים, וזו שלפניכם היא שלי. זהו סלט נפלא על שולחן השבת, נהדר להגשה בארוחות בראנץ'

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
סלט ביצים
סלט ביצים | צילום: פסקל פרץ-רובין

השבוע חזרתי אל אחד המתכונים הקלאסיים והבסיסיים, שהוא קל להכנה וכל כך טעים – סלט ביצים. זהו סלט נפלא על שולחן השבת, נהדר להגשה גם בארוחות בראנץ' ובקידוש הקטן ומצוין בתוך כריך. יש לו מבחר גרסאות וכל אחד חושב שהגרסה שלו היא המוצלחת ביותר.

מניסיוני, כל גרסה שהכנתי הייתה טובה, זה עניין של העדפה, ובעיקר - של טעם. יש הנוהגים להכינו עם בצל יבש, ויש את אלו שגורסים שאסור, ממש אסור, להשתמש בבצל יבש אלא רק בבצלים ירוקים קצוצים דק־דק. יש המרסקים את הביצים במזלג או מועכים במעבד מזון ויש הגורסים שסלט ביצים מכינים רק במגררת דקה. ולגבי התיבול? גם כאן הוויכוח לא תם: יש שחושבים שכמות המיונז היא החשובה ויש מי שטוען שהשילוב בין המיונז לחרדל עושה את כל ההבדל.

היות שאיני נוהגת להיכנס לוויכוחים על אוכל, בחרתי פשוט להציע לכם את הגרסה שלי להכנת סלט ביצים. לדעתי היא נפלאה ואתם כמובן מוזמנים לשנות ולגוון לפי טעמכם.

תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף