פסטו, ירקות ובולונז: שלושה רטבים קלים להכנה לפסטה שלכם

ברוח הפשטות והקלילות שמאפיינת אותי, החלטתי השבוע להציע לכם להכין פסטה. המתכון הראשוון הוא להכנת מנת פסטה בסיר עם ירקות, השני הוא לרוטב בולונז בגרסה מהירה והשלישי לפסטה ברוטב פסטו

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פסטה ירקות
פסטה ירקות | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

ברוח הפשטות והקלילות שמאפיינת אותי, החלטתי השבוע להציע לכם להכין פסטה. לאור הבקשות שלכם ושלכן למאכלים מהירי הכנה, החלטתי שלא אשלח אתכם להכין בצק לפסטה בבית, אלא אציע לכם לקנות פסטה טרייה בחנויות המתמחות בכך ולהכין רוטב לבחירתכם. אני בהחלט בעד כל מה שמקל את החיים במטבח.

כשאני חושבת על פסטה טרייה, אני חוזרת בגעגוע אל ילדותי. אמי אסתר ז"ל מעולם לא קנתה אטריות. היא נהגה להכין אטריות מיוחדות שאותן בישלה במרק “סורבה" (מרק עוף בסיסי מהמטבח התוניסאי) או הכניסה אותן לתבשילים עם רוטב פיקנטי. היא נהגה להכין גם פתיתים מוארכים, דומים בצורתם לגרגירי אורז.

נהגתי לצפות באמי בסקרנות ובפליאה, כיצד היא לשה במיומנות את הבצק, מקפלת ומעצבת צורה והוא נכנע לה, הופך לרצועות דקיקות ועדינות תחת ידיה הנמרצות. הכל היה כל כך בסיסי: קמח, ביצים ומעט מלח. בלי מכונה מיוחדת היא הייתה מניחה את הבצק על השולחן הקטן בפינת האוכל ומתחילה במלאכת הרידוד בעזרת ספק מקל ספק מערוך שעשה איתה עלייה מתוניס - הוא היה עבה במרכז, צר בשוליים וארוך במיוחד, ואין מוצלח ממנו להכנת האטריות.

הפעם, כאמור, נוותר על כך ונסתפק בהכנת הרוטב. המתכון הראשוון הוא להכנת מנת פסטה בסיר עם ירקות, מנה קלילה המותאמת לילדים ומחבקת באהבה תירס ואפונה עדינה, בתיבול עדין. המתכון השני הוא לרוטב בולונז בגרסה מהירה. אני אוהבת את הגרסה הקלאסית הארוכה להכנת הרוטב, אבל גם הגרסה המקוצרת הניבה תוצאות מצוינות בלי מאמץ מיוחד. לא משנה איך תשלבו בין החומרים ואיך תכינו את המנה - היא תמיד מתקבלת בהמון אהבה על ידי בני המשפחה, במיוחד על ידי הילדים.

המתכון השלישי הוא לפסטה ברוטב פסטו קל, מהיר הכנה ומאוד טעים. אפשר בקלות להפוך אותו לפרווה. אז מה צריך בעצם? פסטה מובחרת, בישול במים, סינון והקפצה ברוטב או תוספת והופ, לצלחת. הארוחה מוכנה. כמה פשוט, ככה טעים.

כשהפסטה מגיעה לדרגת אל דנטה, מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, רצועות עלי הבזיליקום, מיץ הלימון, הלימון הכבוש, קוביות החמאה והפרמזן המגורר. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס. מערבבים הכל היטב עד להמסה חלקה של החמאה. מגישים בצלחות אישיות, מעטרים בבזיליקום, מעט פרוסות שקדים, פרמזן ומזלפים מעל מעט שמן זית. אפשר להכין את המנה בגרסת פרווה. במקרה זה משתמשים רק בשמן זית ומוותרים על הפרמזן והחמאה.

פסטה בולונז

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הבזיליקום הקצוץ. בודקים את כמות הנוזלים ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים (מתחילים בהוספה של רבע כוס ומוסיפים עוד, בהתאם לדרגת סמיכות הרוטב הרצויה). טועמים ומתקנים את התיבול בהתאם. ממשיכים לבשל על להבה קטנה כחצי שעה.

פסטה בולונז
פסטה בולונז | צילום: פסקל פרץ-רובין

במקביל מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן המופיעות על גב האריזה. מסננים את הנוזלים ושוטפים קלות במי ברז. מחזירים אל סיר הבישול ומוסיפים שמן זית ומעט מלח ומערבבים. מניחים על צלחות ההגשה את הפסטה המוכנה ומעליה 3־2 כפות מהבולונז המוכן.

פסטה פסטו מתובלת

פסטה פסטו
פסטה פסטו | צילום: פסקל פרץ-רובין

מניחים את הפסטה המתובלת בצלחת הגשה, מעטרים בעלי בזיליקום, פרמזן וצנוברים קלויים. כדי להפוך למנת פרווה: מוודאים שהפסטו אינו מכיל פרמזן ומחליפים את השמנת להקרמה בחלב קוקוס.

תגיות:
אוכל
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף