"אחד הטיפים הגדולים": נחשף הסוד לתפודים פריכים וקראנצ'יים

השפית פופי אוטול, הידועה גם בכינויה "מלכת תפוחי האדמה", גילתה ל"דיילי מירור" את הסוד לתפודים צלויים מנצחים וסופר-קריספיים. ויש גם מתכון משגע!

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תפוחי אדמה צלויים
תפוחי אדמה צלויים | צילום: ליאת שניידר

תראו לי מישהו שלא אוהב תפוחי אדמה? בין אם מטוגנים, אפויים, מבושלים או צלויים, התפודים טעימים בכל מצב! אם תפודים צלויים הם הפייבוריטים שלכם, כדאי לכם להמשיך לקרוא כי השפית פופי אוטול, הידועה גם בכינויה "מלכת תפוחי האדמה", גילתה ל"דיילי מירור" את הסוד לתפודים צלויים מנצחים וסופר-קריספיים.

לדברי אוטול, שימוש במגבת במטרה לייבש את התפודים באמצעות אדים יביא את התוצאה המושלמת.

"זה אחד הטיפים הכי גדולים שאני יכולה לתת", אמרה השפית והמשיכה: "לאחר שייבשתם אותם, הניחו עליהם מגבת מטבח במסננת ואפשרו לאדים לייבש אותם. זה יעזור להם להיות סופר-פריכים. באמצע תהליך הבישול בתנור, אני אוהבת להוסיף מעט ציר ירקות או עוף, קצת סולת, מיץ לימון וגרידת לימון".

עוד סיפרה, כי היא נוהגת להוסיף גם כמה פרוסות לימון כך שכשהציר נהיה דביק הדביקות מסייעת לקרמל את תפוחי האדמה. "בעוד שהסולת מוסיפה קראנץ' נוסף הלימון חודר עד הסוף ונותן את הטעם המקסים, המתוק, החמצמץ וההדרי הזה".

מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים אליו את המגש עם השמן.

מסננים את תפוחי האדמה ומניחים באדים עם מגבת מעל למשך 10 דקות.

מוציאים את המגש מהתנור ומכניסים את התפודים למגש. מבשלים במשך 30 דקות.

בזמן הזה מערבבים את כל שאר החומרים יחד.

מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומעלים את החום ל-200 מעלות.

יוצקים את הנוזל הלימוני על התפודים, מוסיפים את פרוסות הלימון ומערבבים אותם.

לאחר מכן מחזירים אותם לתנור ל-30 דקות נוספות.

בתיאבון.

תגיות:
אוכל
/
תפוח אדמה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף