עוד רגע החיים חוזרים למסלולם והילדים חוזרים לשגרה. זה הזמן להתחיל להתארגן עם שלל מנות לארוחות הצהריים שכל אחד מהילדים ישמח שיחכו לו בבית.
לדעתי אין כמו סיר קציצות כדי לספק אנרגיה וניחוח של בישול ביתי. אינני מכירה אדם אחד, ילד או בוגר, שלא אוהב קציצות. הן יכולות להיות מבשר בקר, עוף, דגים, ירקות ודגנים. בשריות, צמחוניות או טבעוניות. אפויות, מטוגנות או שוחות ברוטב עגבניות פיקנטי. לקציצות, כפי שאתם מבינים, יש המון גרסאות וטכניקות הכנה, מה שמאפשר חופש ויצירתיות במטבח. בחרתי להתמקד בקציצות דגים.
נדרשו לי ניסיונות רבים כדי לגרום לילדיי לחבב דגים. התנהלה בביתי מלחמת התשה של ממש. האמינו לי, נדרשו לי עשרות בדיקות, וסגנונות בישול שונים עברו תחת ידי, על מנת למצוא את המתכון שימצא דרך ללבם. אחרי ניסיונות רבים, אלו הקציצות שאהובות על ילדיי. אלו קציצות המכילות כמות גדולה של עשבי תיבול, מה שנותן להן מן גוון ירקרק כהה, והטיגון השחים אותן עוד יותר, וכך על אף הצבע, הן זכו להצלחה אדירה במשפחתי.
2.מחממים שמן במחבת לטיגון רדוד (גובה השמן במחבת צריך להיות 3־2 ס"מ). מטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד לקבלת גוון חום זהבהב.
3.הכנת הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח, מטגנים קלות את השום הקצוץ, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הכמון והפפריקה, מערבבים.
4.מוסיפים את המים, מלח, פלפל וסילאן. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את קציצות הדגים. מבשלים כעשר דקות מכל צד וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד להסמכת הרוטב. מגישים חם על מצע גרגירי אורז, פתיתים או פירה.