כולנו באותו סיר: תבשיל בקר ברוטב קארי שמספק אנרגיה לכל המשפחה

החזרה לשגרה מתבטאת גם במטבח, עם תבשיל שהופך לארוחה משביעה ומזינה בזמן הכנה לא ארוך

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
אורז בקארי
אורז בקארי | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

המטבח מתחיל לחזור לשגרה עם ארוחות מסודרות והכנת כריכים לילדים, כל אחד לפי טעמו וסגנונו. ואין כמו סיר מנחם - סיר קציצות או תבשילים מעניינים כדי לספק אנרגיה לכל המשפחה לארוחת צהריים.

ובין כל הטוב הזה, תודו שיש חן בהכנת ארוחות בסיר אחד, שביחד עם תוספת הופך לארוחה משביעה ומזינה בצהריים או בערב. בחרתי להציע לכם להכין תבשיל עוף/בקר ברוטב קארי, מנה מיוחדת שאינה דורשת זמן הכנה ארוך מאוד, שאני בטוחה שתתקבל באהבה על ידי כל בני המשפחה, כולל הילדים. כדי להוסיף עניין וטעם עבור הילדים אפשר להוסיף כף חמאת בוטנים שמעשירה את טעם הקארי.

אופן ההכנה:

יוצקים את שמן הזית לסיר רחב ומחממים היטב, מוסיפים את קוביות חזה העוף או הבשר ומטגנים אותן היטב מכל הצדים עד להשחמה קלה ומוציאים אל קערה ושומרים בצד.

קארי בסיר
קארי בסיר | צילום: פסקל פרץ-רובין

אל אותו הסיר מוסיפים במידת הצורך עוד מעט שמן זית, מחממים היטב ומוסיפים את רצועות/קוביות הבצלים מטגנים עד להזהבה אחידה. מוסיפים את שמיניות העגבנייה, מערבבים, מטגנים קלות ומוסיפים את מחית הקארי, השום הכתוש או הפרוס, זרעי כוסברה, פלפלת חריפה או פלפל חריף, הג'ינג'ר, רוטב הסויה ועלי הקארי, מערבבים ומבשלים כחמש דקות.

מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים חזרה לסיר את קוביות העוף או הבשר, מערבבים ומוסיפים את נוזלי קרם הקוקוס, וחצי מכמות הכוסברה הטרייה, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ־20 דקות. מגישים חם ומפזרים מעל כוסברה טרייה. את התבשיל רצוי להגיש לצד גרגירי אורז לבן מבושלים.

טיפסקל

את התבשיל ניתן להכין עם בשר. במקרה זה זמן הבישול ארוך יותר. את הירקות ואת הבשר אפשר לחתוך לכל צורה שאתם אוהבים. זה כמובן אינו משפיע על הטעם, אך כן משפיע על מרקם ונראות התבשיל.

אפשר להוסיף מעט חמאת בוטנים לתבשיל. אם מגישים לבוגרים אפשר לפזר גם בוטנים קצוצים מעל, לצד כוסברה קצוצה (שימו לב - לא לילדים).

תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף