התקופה בשנה שבה אני מנסה להתרחק מהתנור: הילדים בחופשה, וחום יולי־אוגוסט מחייב אוכל קליל, מהיר וזמין שעשוי עם שפע ירקות ופירות טריים המצויים בשווקים. במרפסת או בסלון הממוזג, אפשר לארח וליהנות ממנות מרעננות ונאות, לצד סוגים שונים של משקאות קרים. באופן אישי אינני אוהבת את המשקאות המוגזים ותמיד מעדיפה להכין משקאות בבית על בסיס עשבי תיבול, בתוספת ירקות או פירות.
זה ממש פשוט: מכינים לימונדה רגילה, משלבים בה עשבי תיבול ופרי - ומקבלים משקה מעורר עניין, בעל מרקם וטקסטורה אחרת. התוספות למשקאות לא פעם משפיעות על המתיקות, ולכן אין צורך להוסיף ממתיקים. כדי להכין משקה קר אפשר להשתמש גם בתמציות תה, בחליטות או בתרכיזי פרי. בחרתי השבוע לייחד את המדור למשקאות מתוקים צוננים, שאותם אפשר להכין יחד עם הילדים. תופתעו לגלות אילו טעמים ישמחו החבר'ה להכין.
המתכון הראשון - להכנת ברד מאבטיח - הוא פשוט, מהיר הכנה ומפתיע. כמעט אין כאן עבודה: מקפיאים פלחי אבטיח ומגרדים אותם על פומפייה או מגררת גסה. אם רוצים אפשר לתבל, לעטר ולהגיש עם שמנת חמוצה.
המתכון השני נוצר בהשפעת המתכון הראשון - הכנת ברד בננה מפתיע ומאוד טעים. מנת ברד הבננה מתקבלת בשמחה גדולה על ידי הזאטוטים, גם סרבני הפירות. ברד הבננה בתיבול עדין של דבש או מייפל הופך תוך מספר דקות לסוג של מחית גרבר מתוקה וצוננת ונדמה כגלידה עבור הקטנטנים. הברד מתאים מגיל חצי שנה ומעלה.
במתכון השלישי שוב נשתמש באבטיח. לרוב אנו נוהגים לאכול אבטיח חתוך לפלחים או לקוביות, ולפעמים מוסיפים גבינה מלוחה. הפעם אני מגישה אבטיח מרוסק עם עשבי תיבול בתוספת פרוסות לימון. מתקבל משקה קר ומרענן. אין צורך בתוספת סוכר, אבל אם אתם מתעקשים אני ממליצה על תוספת כף דבש אחת בלבד.
המתכונים הבאים הם להכנת ארטיקים תוצרת בית. אפשר להכין את הארטיקים על בסיס נוזל, כלומר עם מיץ, בתוספת פרי חתוך המקנה טקסטורה מעניינת. אפשר להכין ארטיק ביתי על בסיס יוגורט ולצפות אותו בגלימת פרי מרוסק, ואפשר להכין ארטיק על בסיס פירות מרוסקים עם מעט סירופ סוכר ותבלינים.