ט"ו באב הוא זמן מושלם להיות דביקים ורומנטיים. תאמינו לי, אפשר לציין ולחגוג את האהבה גם בלי הפקות ענק יקרות. כי אהבה נמצאת בפרטים הקטנים, ועליהם נשים את הדגש השבוע, כשנכין פינוקים לאהובים שלנו. נתחיל בהכנת תערובת פיצוחים מתובלת, שאותה אפשר להגיש לצד משקה אלכוהולי שתכינו כדי להתחיל את ערב האהבה המושלם: כוס יין לבן או אדום או קוקטייל משודרג.
המתכון השני הוא להכנת מעדן שוקולד אלכוהולי מושך, מפנק ומענג, שקשה לעמוד בפניו והוא תמיד מתקשר עם אהבה. נמשיך בהכנת עוגיות בצורת לב מצופות בשוקולד (בגוון הרצוי) או ממולאות בריבה. ניתן להכין אפילו עם הילדים. נכין בצק פריך בשני גוונים, רך וגמיש עם שקדים, וממנו נכין שלל לבבות בטעמים, עם המון אהבה.
לבסוף נסיים במתכון למיטיבי אפייה. עוגייה אישית יפהפייה מפוצצת בקרם. הכרתי אותה לראשונה כפחזנית, אך יש לה שם יותר מפתה, המתגלגל על הלשון: פרופיטרול. שם עם רושם והבטחה, בדיוק כמו העוגייה עצמה. פרופיטרול הוא קינוח קלאסי, ששולח אותנו לפריז, למחוזות הגורמה של הפטיסרי. הוא עשוי מבצק רבוך המזולף כתלולית או ככיסן תפוח. אפשר לחסוך זמן ולדלג על הזילוף, ופשוט להסתפק בשתי כפות.
הן יעשו את העבודה היטב. לפעמים מעטרים את הפרופיטרול קודם לאפייה ב"כובע" מבצק פריך. אל תוך הכיס שנוצר עם האפייה מזלפים מלית קרם עשירה המתפרצת לתוך חלל הפה עם הנגיסה הראשונה. הפחזנית אינה זקוקה לציפוי נוסף מעבר לבזיקה קלה של אבקת סוכר, אבל אפשר תמיד להכין ציפוי שוקולד מפתה ולצפות בו את הפחזניות, וכך להוסיף עוד אלמנט של רושם.
עוגיות לבבות פריכות
אפשר לחרוץ בעזרת חורצן עוגיות בצורת לב. לקבלת כריך עוגיות לב חורצים לב קטן במרכז מחצית מהעוגיות. אפשרות אחרת היא ליצור מהבצק כדורים קטנים, לשטח אותם קלות ובעזרת ידית של כפית ללחוץ במרכז העוגייה כדי ליצור שקע בצורת לב. את השקע הזה ממלאים אחרי האפייה במעט ריבה אדומה.
מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה ומסדרים את עוגיות הלבבות ברווחים. בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) אופים במשך 25־20 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים, מצננים.
אם בחרתם להכין עוגיות כריך: מורחים ריבה על מחצית העוגיות וסוגרים עם העוגייה שבמרכזה חור. אפשר לבזוק מעל מעט אבקת סוכר או להמס שוקולד רובי ורוד במיקרוגל במספר פולסים, לצפות את הלבבות ולפזר מעל סוכריות בצורת לב.
תערובת פיצוחים מתובלת
מעדן שוקולד אלכוהולי
מוסיפים מעט מלח ומערבבים במערבל מוט ידני ליצירת תערובת אחידה. מוסיפים וויסקי ומערבבים היטב. שומרים במקרר ללילה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות לתוך הספלים. מעטרים באגוזי לוז ובעלי זהב.
פרופיטרול במלית קרם וניל
מעבירים את הבצק לקערת מערבל חשמלי ומערבלים במהירות נמוכה במשך 2־3 דקות, עד שרוב האדים נפלטים מהבצק. מצננים אותו מעט. מערבלים את הבצק שוב ומוסיפים תוך ערבול את הביצים בזו אחר זו. חשוב להוסיף ביצה רק אחרי שקודמתה נבלעה היטב בבצק. מצננים.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף בעלת צנתר משונן או חלק. מזלפים תלוליות בצק ברווחים שווים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. במקום שקית זילוף אפשר להשתמש בשתי כפות: נוטלים בכף מהבצק ובעזרת הכף השנייה מורידים את הבצק אל התבנית. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ־25 דקות, עד שהבצק מקבל צבע חום זהוב.
לאחר שהפרופיטרולים מצטננים, חוצים בעדינות כל אחד מהם באמצע אך משאירים את הקצה מחובר. מזלפים פנימה תלולית קרם וסוגרים בעדינות. בוזקים מעל אבקת סוכר.