יום הטופו הבינלאומי, שחל ב-1 בספטמבר הוא הזדמנות להיחשף למאכל הנהדר ודל השומן הזה, המהווה מקור לחלבון ונפוץ במיוחד בארצות מזרח ודרום אסיה. גם הישראלים גילו והתאהבו.
ישנם סוגי טופו שונים, הנבדלים זה מזה במרקם שלהם. ישנו טופו קשה בעל מרקם המזכיר בשר, אשר מתאים יותר לטיגון, הקפצה או צליה. ישנו טופו בעל מרקם רך, המזכיר גבינה, המתאים יותר לתבשילים ומרקים. טופו במרקם משי, מתאים לממרחים, לשייקים ולקינוחים. אחד מהיתרונות הקולינריים הגדולים של הטופו הוא היכולת שלו לספוח אליו את טעמים שניתנים לו. זה אולי אחד החששות הגדולים של מי שמשתמש בטופו בפעמים הראשונות, אבל בעצם החיסרון הופך ליתרון - כל תיבול יתקבל באהבה בהתאם למה שיוכן – תבשיל, מוקפץ, מטוגן או קינוח.
אך הנתונים המפתיעים ביותר הם כנראה הערים בישראל בהן נרשם האחוז הגבוה ביותר של הזמנות טופו דרך פלטפורמת המשלוחים. אם חשבתם שתל אביב תכהן בראש הרשימה אז תופתעו לדעת שמי שלוקחת את המקום הראשון בהזמנות טופו היא דווקא קרית טבעון, ולאחריה במקום השני גבעת ברנר, אחר כך פרדס חנה-כרכור, ותל אביב-יפו לוקחת את המקום הרביעי בלבד, לאחריה רמת השרון, ובמקום השישי בנימינה גבעת עדה.
וכשזה נוגע להכנת טופו בבית, בדקנו איזה טופו הישראלים הכי אוהבים להזמין הביתה, דרך מגוון האופציות למשלוחי מצרכים מהסופרים בתן ביס, וכך מתברר שבמקום הראשון הטופו האהוב על הישראלים הוא טופו בזיליקום, במקום השני טופו בטעם טבעי, ולאחריו טופו פסטו, ולבסוף במקום הרביעי טופו בטעם קארי.