יופי טופו: ממש לא רק כתחליף לבשר

הטופו מהווה תחליף לחלבון מלא והוא מומלץ לא רק לטבעוניים ולצמחונים. יש לו יתרונות תזונתיים רבים והוא יכול להשתלב בהמון צורות במטבח שלנו. קבלו כמה עובדות על טופו וגם מתכונים למוקפץ אסיאתי ושווארמה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מוקפץ עם טופו
מוקפץ עם טופו | צילום: יח"צ, מאסטר שף
3
גלריה

יום הטופו הבינלאומי, שחל ב-1 בספטמבר הוא הזדמנות להיחשף למאכל הנהדר ודל השומן הזה, המהווה מקור לחלבון ונפוץ במיוחד בארצות מזרח ודרום אסיה. גם הישראלים גילו והתאהבו.

שיפודי ירקות וטופו
שיפודי ירקות וטופו | צילום: באדיבות חלי ממן

ישנם סוגי טופו שונים, הנבדלים זה מזה במרקם שלהם. ישנו טופו קשה בעל מרקם המזכיר בשר, אשר מתאים יותר לטיגון, הקפצה או צליה. ישנו טופו בעל מרקם רך, המזכיר גבינה, המתאים יותר לתבשילים ומרקים. טופו במרקם משי, מתאים לממרחים, לשייקים ולקינוחים. אחד מהיתרונות הקולינריים הגדולים של הטופו הוא היכולת שלו לספוח אליו את טעמים שניתנים לו. זה אולי אחד החששות הגדולים של מי שמשתמש בטופו בפעמים הראשונות, אבל בעצם החיסרון הופך ליתרון - כל תיבול יתקבל באהבה בהתאם למה שיוכן – תבשיל, מוקפץ, מטוגן או קינוח.

מגוון מוצרי טופו של תנובה אלטרנטיב
מגוון מוצרי טופו של תנובה אלטרנטיב | צילום: יח''צ תנובה

אך הנתונים המפתיעים ביותר הם כנראה הערים בישראל בהן נרשם האחוז הגבוה ביותר של הזמנות טופו דרך פלטפורמת המשלוחים. אם חשבתם שתל אביב תכהן בראש הרשימה אז תופתעו לדעת שמי שלוקחת את המקום הראשון בהזמנות טופו היא דווקא קרית טבעון, ולאחריה במקום השני גבעת ברנר, אחר כך פרדס חנה-כרכור, ותל אביב-יפו לוקחת את המקום הרביעי בלבד, לאחריה רמת השרון, ובמקום השישי בנימינה גבעת עדה.

וכשזה נוגע להכנת טופו בבית, בדקנו איזה טופו הישראלים הכי אוהבים להזמין הביתה, דרך מגוון האופציות למשלוחי מצרכים מהסופרים בתן ביס, וכך מתברר שבמקום הראשון הטופו האהוב על הישראלים הוא טופו בזיליקום, במקום השני טופו בטעם טבעי, ולאחריו טופו פסטו, ולבסוף במקום הרביעי טופו בטעם קארי.

שיפודי טופו וירקות

תגיות:
שווארמה
/
מתכונים צמחוניים
/
חלבון
/
טופו
/
מוקפץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף