הממולאים מעלים אסוציאציה של אוכל ביתי, מסורתי, הכרוך בעבודה ממושכת. לדעתי עבודת ההכנה אינה כל כך מורכבת ומסובכת כמו שחושבים. בחרתי להציע לכם להכין ממולאים מיוחדים שקל להכין.
המתכון הראשון הוא להכנת בצלים ממולאים אהובים במיוחד. לצורך ההכנה יש לפרק בעדינות ובזהירות את גלדי הבצלים, למלא אותם במלית ולבשל ברוטב קצת חמצמץ, מעט־מעט מתקתק, המקנה להם טעם עשיר ועמוק. המתכון השני הוא לשבלולי קישואים וחצילים. אלו ממולאים פתוחים, מה שמקל על עבודת מילוי הירק. מבשלים אותם בסיר רחב ושטוח, והמראה שמתקבל בסיום הבישול יפהפה.
אם גם הילדים שלכם נוברים בתוך הממולאים ואוכלים רק את המלית, המתכון השלישי הוא בשבילכם: קציצות מושלמות של ירק ובשר. אני אוהבת לאפות את הקציצות ולא לטגן. בתום האפייה הן נכנסות לריכוך ברוטב פיקנטי, שהופך אותן לנימוחות במיוחד.
בצלים ממולאים
החומרים (ל־8 מנות):
• 5 בצלים לבנים גדולים
למלית:
לרוטב:
אופן ההכנה:
שבלולי קישואים וחצילים ממולאים
החומרים (ל־8־10 מנות):
למלית:
לרוטב:
להגשה:
• ½ כוס עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
קציצות אפויות על מצע ירקות
החומרים (ל־8־10 מנות):
למצע הירקות:
להגשה:
• ¼ כוס כוסברה ופטרוזיליה קצוצים