אחרי החגים אני מורידה הילוך במטבח הביתי שלי. זה יכול לקחת שבוע, שבועיים או אפילו שלושה שבועות. ממטבח שנמצא כל הזמן בפעילות הוא הופך להיות מטבח שפועל לפרקים. זה הזמן שבו אני מעוניינת להכין מנות קלילות ומהירות הכנה, גם לימי החול וגם לשבת. כמובן שאני משתדלת שהמאכלים יהיו מעניינים וטעימים, אבל כאלה שלא דרושים חומרי גלם מיוחדים להכנתם.
במטבח הפרטי שלי אני גם שוקדת על פיתוח מתכונים חדשים וגם על הכנת מאכלים לבני המשפחה שלי, גם תבשילים וגם מנות מתוקות - כך שתמיד המנות שיוצאות ממנו הן מגוונות.
השבוע, אחרי החודש האינטנסיבי שעברנו, בחרתי להכין לבני המשפחה שלי ארוחת שישי שכוללת כדורי עוף מתובלים, ירקות בתנור ואורז עם בצל ואגוזים.
מנת כדורי העוף שייכת למה שנקרא “אוכל מנחם", כשהכוונה היא בעצם לאוכל של בית. לא מנה מפונפנת אלא מנה פשוטה אבל טעימה. את עיסת העוף אפשר להעשיר בשלל תוספות, כמו עשבי תיבול, אגוזים, לחם או פירורי לחם ולתבל בתבלינים אקזוטיים. אחרי שמניחים בקערה את כל החומרים, לשים אותם היטב ומכדררים את העיסה לכדורים בגודל אחיד, מתפנים להכין את הרוטב. ההפתעה כאן כפולה, כי לאותם כדורי עוף אפשר להכין רטבים שונים, אשר תמיד יתקבלו בשמחה ובעניין גדול על ידי ה"לקוחות" שלנו, קרי, בני המשפחה.
ואצלנו כמעט אין ארוחה אשר בה לא משתלב אורז בצורה כזו או אחרת. לכבוד שבת וגם בחגים אני מרבה להכין אורז בסמטי לבן בתוספת מפנקת של אגוזים, שקדים, פקאנים, פיסטוקים, צימוקים והמון רצועות בצל מטוגנות. כל אלו מעשירים את הגרגירים הלבנים.