על השיש במטבח שבביתי מונחות כמה צנצנות זכוכית שקופות, ובתוכן עוגיות במגוון צורות, צבעים וטעמים. הן כאן כדי להבטיח את טעמו המושלם של השילוב עם כל משקה חם.
השבוע בחרתי לייחד את המדור להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס: עוגיות עגולות, מנומשות, פריכות ונימוחות, שאהובות על קטנים ובוגרים כאחד. הן אינן מסובכות להכנה, וכיף להכין אותן עם הילדים בתקופה זו של השנה, כשהיום מתקצר ומחשיך מוקדם.
אני נוהגת לכנותן עוגיות "זיקית" כי מספיק להוסיף רכיב אחד, או להחליף רכיב אחד באחר – והן משנות גוון, מרקם, צורה וטעם. הבצק גמיש ומאפשר יצירת עוגיות בטעמים ובמרקמים שונים. אפשר, בין השאר, לשלב בהן נטיפי שוקולד לבן, אגוזים קצוצים, פירות מיובשים קצוצים, סוכריות שוקולד או עדשים צבעוניות. אפשר גם להחליף חצי מכמות הקמח באבקת קקאו, גרגירי שומשום ועוד כיד הדמיון. במתכון זה הבצק הוכן באמצעות מערבל חשמלי, אך אפשר להכינו גם בעזרת מטרפה ידנית.