המטבח הפרטי שלי כל הזמן בפעולה: הכנת מאכלים ותבשילים למשפחה, בדיקת מתכונים, פיתוח מתכונים, ניסוי מוצרים חדשים. תמיד יש גיוון ועניין במנות המוגשות לבני ביתי.
לכן הופתעתי מאוד לשמוע מחאה קלה מצד בני הצעיר כשהצעתי לו לטעום את המנה שבדקתי. הוא אמר בעדינות שישמח מאוד אם אכין את תבשיל העוף ותפוחי האדמה שלי, כשהוא טורח להזכיר לי שממש מזמן לא הכנתי את המנה. עוף ותפוחי אדמה? זו מנה בסיסית שהחומרים בה הכי זמינים ופשוטים.
ה”סוד” או ה”פטנט” להצלחת המנה הם בבישול הממושך בתנור שעושה את העוף קריספי ואת תפוחי האדמה רכים ונימוחים. מבחינתי, אין קל מהכנת עוף ותפוחי אדמה. היות שהמנה דורשת בילוי ממושך בתנור לריכוך ולשיזוף, אני נוהגת להכינה בבוקר ומכניסה לתנור בחום נמוך, כמעט חום פלטה. כל שנותר הוא להכין גרגירי אורז לבן וסלט ירקות טרי, והופ, יש ארוחת צהריים מושלמת לכל בני המשפחה.