הכי קל, הכי טעים: הסוד לעוף ותפוחי אדמה מושלמים בתנור | פסקל פרץ-רובין

תבשיל עוף ותפוחי אדמה הוא מנה בסיסית, משפחתית ואהובה, שחומריה זמינים ופשוטים. הסוד להצלחת המנה עושה את העוף קריספי ואת תפוחי האדמה רכים ונימוחים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוף ותפוחי אדמה
עוף ותפוחי אדמה | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

המטבח הפרטי שלי כל הזמן בפעולה: הכנת מאכלים ותבשילים למשפחה, בדיקת מתכונים, פיתוח מתכונים, ניסוי מוצרים חדשים. תמיד יש גיוון ועניין במנות המוגשות לבני ביתי.

לכן הופתעתי מאוד לשמוע מחאה קלה מצד בני הצעיר כשהצעתי לו לטעום את המנה שבדקתי. הוא אמר בעדינות שישמח מאוד אם אכין את תבשיל העוף ותפוחי האדמה שלי, כשהוא טורח להזכיר לי שממש מזמן לא הכנתי את המנה. עוף ותפוחי אדמה? זו מנה בסיסית שהחומרים בה הכי זמינים ופשוטים.

ה”סוד” או ה”פטנט” להצלחת המנה הם בבישול הממושך בתנור שעושה את העוף קריספי ואת תפוחי האדמה רכים ונימוחים. מבחינתי, אין קל מהכנת עוף ותפוחי אדמה. היות שהמנה דורשת בילוי ממושך בתנור לריכוך ולשיזוף, אני נוהגת להכינה בבוקר ומכניסה לתנור בחום נמוך, כמעט חום פלטה. כל שנותר הוא להכין גרגירי אורז לבן וסלט ירקות טרי, והופ, יש ארוחת צהריים מושלמת לכל בני המשפחה.

עוף ותפוחי אדמה

עוף ותפוחי אדמה בתנור
עוף ותפוחי אדמה בתנור | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
אוכל
/
עוף
/
תפוחי אדמה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף