כשריח הטיגונים נישא באוויר, כבר מתחילת חודש נובמבר, סימן שמתקרב החג. מכל פינה מבצבצות הסופגניות על שלל התוספות, הצבעים והטעמים המיוחדים שנבחרו השנה כדי לשדרג אותן. כל מטבח מתהדר במעדן המיוחד לו לכבוד חג החנוכה, כשהמשותף לכולם הוא הטיגון. בין שבשמן עמוק ובין שבטיגון קל, העיקר שנצטייד בכד שמן גדול, מוכן ומזומן לחגיגה.
לפני שניגש לבצקים תפוחים ומטוגנים, בחרתי להתחיל בפרוסות פירות בבלילה. הן מוכרות כפריטלה מהמטבח האיטלקי, ומזכירות את הירקות והפירות המטוגנים בבלילת טמפורה. הכי טעים להגיש חם, מיד בתום הטיגון. אפשר לבזוק עליהן מעט סוכר מתובל בקינמון, או לשפד על שיפודים ולהגיש לצד פונדו שוקולד מפנק.