כולם אוהבים שניצל: חגיגה למנה האהובה בכל בית בישראל

מקורו באוסטריה אך בישראל הוא קיבל טוויסט עם גרסת חזה העוף שהפכה לקלאסיקה. היום הוא מצוין ברחבי העולם. הפשילו שרוולים, חממו את המחבת וקבלו מתכון משודרג ו-3 הצעות הגשה שאי אפשר לסרב להן

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שניצל בחלה זה החיים
שניצל בחלה זה החיים | צילום: יח"צ, מאסטר שף
3
גלריה

ב-23 בפברואר מציינים ברחבי העולם את יום השניצל – מאכל פופולרי שעבר גלגולים רבים ובלעדיו מי אנחנו בעצם. בין גרסאותיו השונות – שניצל קלאסי, שניצלונים, שניצל ממולא ואף גרסאות טבעוניות כמו שניצל טופו ושניצל תירס.

שורשיו של השניצל נעוצים במאה ה-19 באירופה, עם הגרסה המפורסמת ביותר – הווינר שניצל, שנחשב למאכל הלאומי של אוסטריה. הוא עשוי מנתח עגל דק בציפוי פירורי לחם ומטוגן בחמאה מזוקקת. בישראל, מאחר שבשר עגל היה יקר וקשה להשגה, העולים מאירופה אימצו גרסה מקומית על בסיס חזה עוף, שהפכה במהרה למועדפת. עם הזמן, השניצל הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי, מוגש לצד פירה, אורז או כמובן – צ’יפס וסלט טרי. כדי להתאים אותו למטבח הכשר, החמאה הוחלפה בשמן.

רובע בר יין מציגים: השניצל הכי גדול בעיר
רובע בר יין מציגים: השניצל הכי גדול בעיר | צילום: אסף קרלה

לכבוד יום השניצל, מותג “מאסטר שף” משיק קמפיין חגיגי ברשתות, כולל שיר הלל לשניצל בביצוע הזמר יגל אושרי ומתכונים ייחודיים ממשפיענים. בנוסף, המותג מציג מוצר חדש: פירורי פנקו לבנים בסגנון יפני לציפוי קראנצ’י במיוחד. המוצר החדש מצטרף למגוון הפתרונות שמציע המותג בעולם פרורי הלחם הכוללים פרורי לחם מוזהבים, פרורי לחם מתובלים, פרורי פאנקו, תערובת להכנת נאגטס ועוד.

פירורי פנקו לבנים בסגנון יפני 11.90 שקלים
פירורי פנקו לבנים בסגנון יפני 11.90 שקלים | צילום: יח''צ, מאסטר שף

כמה פשוט ככה טעים: שניצל ב-3 צורות הגשה

תגיות:
שניצל
/
מאסטר שף
/
מתכון
/
יום בינלאומי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף