ב-23 בפברואר מציינים ברחבי העולם את יום השניצל – מאכל פופולרי שעבר גלגולים רבים ובלעדיו מי אנחנו בעצם. בין גרסאותיו השונות – שניצל קלאסי, שניצלונים, שניצל ממולא ואף גרסאות טבעוניות כמו שניצל טופו ושניצל תירס.
שורשיו של השניצל נעוצים במאה ה-19 באירופה, עם הגרסה המפורסמת ביותר – הווינר שניצל, שנחשב למאכל הלאומי של אוסטריה. הוא עשוי מנתח עגל דק בציפוי פירורי לחם ומטוגן בחמאה מזוקקת. בישראל, מאחר שבשר עגל היה יקר וקשה להשגה, העולים מאירופה אימצו גרסה מקומית על בסיס חזה עוף, שהפכה במהרה למועדפת. עם הזמן, השניצל הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי, מוגש לצד פירה, אורז או כמובן – צ’יפס וסלט טרי. כדי להתאים אותו למטבח הכשר, החמאה הוחלפה בשמן.
לכבוד יום השניצל, מותג “מאסטר שף” משיק קמפיין חגיגי ברשתות, כולל שיר הלל לשניצל בביצוע הזמר יגל אושרי ומתכונים ייחודיים ממשפיענים. בנוסף, המותג מציג מוצר חדש: פירורי פנקו לבנים בסגנון יפני לציפוי קראנצ’י במיוחד. המוצר החדש מצטרף למגוון הפתרונות שמציע המותג בעולם פרורי הלחם הכוללים פרורי לחם מוזהבים, פרורי לחם מתובלים, פרורי פאנקו, תערובת להכנת נאגטס ועוד.