הם הפכו לכוכבים במטבחים רבים, קלים לשימוש, מהירים להכנה ומתאימים כמעט לכל דבר – בורקס, רולים ממולאים בגבינות, ירקות, בשר או דגים, ואפילו קינוחים. דפי האורז קריספיים בתנור, בהקפצה, בטיגון, ובכל צורה שתבחרו – מגולגלים, מקופלים או שטוחים. אבל האם הם באמת בריאים ודיאטטיים?
איך מכינים חטיף קריספי מדפי אורז?
מתכון מהיר במיוחד של כלתי נוי:
אבל עכשיו בואו ננפץ כמה מיתוסים על דפי אורז:
דפי אורז – האם הם דיאטטיים?
למרות המראה השקוף והדקיקות השבירה, דפי האורז אינם דיאטטיים כלל. דפי האורז עשויים מאורז – ולכן יש להם אותן קלוריות בדיוק כמו אורז לבן יבש לפני בישול – מעל 330 קלוריות ל-100 גרם.
דף אורז אחד בקוטר 24 ס"מ מכיל כמות קלוריות הדומה לפרוסת לחם קל. אם אכלתם שני בורקסים מדפי אורז במילוי גבינה – זה כמו לאכול שתי פרוסות לחם קל. כלומר, לא חסכתם כלום מבחינה קלורית.
ומה לגבי הבריאות? האם דפי אורז הם בחירה טובה? תלוי למה משווים אות. לעומת בצק עלים – יתרון ברור! אין בהם שומן בכלל, שלא לדבר על השומנים הרוויים והטרנס שיש בבצק עלים.
לעומת דפי פילו – כאן ההשוואה מעניינת: שניהם דלים בשומן. דפי הפילו עשויים מקמח לבן חסר ערך תזונתי, כמו שדפי האורז עשויים מאורז לבן חסר ערך תזונתי. אבל! דפי הפילו מכילים חומרים משמרים, שאינם נמצאים בדפי האורז, ולכן דפי האורז טבעיים יותר ועדיפים יותר. אז מה עדיף?
דפי אורז הם טרנד טעים ונוח לשימוש, אך לאו דווקא דיאטטי או עשיר בערכים תזונתיים. עם זאת, בהשוואה לאפשרויות אחרות – הם בהחלט יכולים להיות בחירה טובה יותר, תלוי איך משתמשים בהם.