הפתרון המושלם לארוחת ערב קלילה: טארט פטריות מפנק שתכינו שוב ושוב

טארט מלבני, עם בצל ופטריות מבצק עלים - אחד הנפלאים שבעולם האפייה - טעים כמו שזה נשמע

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
טארט פטריות
טארט פטריות | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

בשבועות האחרונים אני מחפשת מתכונים פשוטים ומהירי הכנה שסוגרים לי בטעם ובצבע את ההכנות לארוחת ערב קלילה. במקרה זה, כדי להקל את ההכנה, בחרתי להשתמש בבצק עלים מוכן ומרודד, ולהתמקד במלית שהבצק יחבק.

בצק עלים עשוי משכבות דקיקות שמיוצרות בטכניקה של רידוד וקיפול, ושמפריד ביניהן שומן (חמאה בגרסה חלבית, מרגרינה בגרסת הפרווה). לדעתי, זהו אחד מהבצקים הנפלאים ביותר באפייה ואחד מחומרי הגלם שחשוב שיימצאו תמיד במקפיא.

הבצק חסר טעם מוגדר, לכן אפשר להכין איתו מאכלים מתוקים (בקלאווה, טארט טאטן, עוגת נפוליאון), מאכלים מלוחים (מקלות מלוחים), כיסוני בשר או גבינה, בורקיטס ובורקס ועוד שפע מאפים ממולאים במליות שונות. השבוע אני מציעה לכם טארט מלבני עם בצל ופטריות. אפשר, כמובן, לשלב בהכנתו גבינות שונות, לפי טעמכם.

טארט פטריות
טארט פטריות | צילום: פסקל פרץ-רובין
טארט פטריות
טארט פטריות | צילום: פסקל פרץ-רובין

פורסים את נייר האפייה על תחתית של תבנית תנור ומניחים עליו את בצק העלים. משטחים היטב בתבנית. משאריות הבצק יוצרים תלתלים ורצועות מלופפות, ומניחים סביב שולי הבצק הנתון בתבנית. כך יוצרים מעין גדר בגובה 1־2 ס"מ (כדי שהמאפה יכיל את המלית).

מניחים את המלית המצוננת במרכז התבנית ומשטחים היטב על הבצק. מפזרים עלי בזיליקום, רוזמרין או תימין.

מברישים את שולי הבצק בביצה הטרופה ומפזרים מעל שומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (190־200 מעלות) במשך 25־30 דקות, עד שהמאפה משחים והמלית מתייצבת עליו היטב. מגישים חם.

תגיות:
מתכונים
/
פסקל פרץ רובין
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף