לא חייבים להיות מאסטר-שף: שלושה מתכונים קלים ומהירים לשבת

סיגרים ממולאים עם מלית נהדרת, עוף על מצע של עגבניות ועוגת תופין משוישת בתבנית סיר פלא | שלוש מנות קלות מאוד להכנה עם טעם של בית

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוף על מצע עגבניות ופלפלים
עוף על מצע עגבניות ופלפלים | צילום: פסקל פרץ-רובין
6
גלריה

השבוע בחרתי להקדיש את המדור לשלוש מנות קלות מאוד להכנה. הן לא דורשות זמן ארוך והכי חשוב - כל אחד ואחת יכולים להכין אותן גם אם הם אינם בשלנים מדופלמים.

נתחיל במנה הראשונה: סיגרים ממולאים. הם זהובים, שחומים וכל נגיסה בהם חושפת רובד של עלים פריכים המסתירים מלית נהדרת. אני משתמשת בעלי סיגר תוצרת בית. הם עגולים, דקיקים, שקופים ומחוספסים מעט. קונים אותם בשווקים השונים. במרכולים נמכרים עלי סיגר באריזות אטומות, כשנייר פרגמנט או ניילון דק מפריד בין העלים. לטעמי, מרקמם "פלסטי", הם עבים מדי, חלקים וגמישים, נקרעים בקיפול ואינם דומים כלל לעלי הבריק מתוצרת בית.

נוהגים להכין מעלי הסיגר את רוב המטעמים הפריכים במטבח ההודי, הצפון־אפריקאי והים־תיכוני. בחרתי לצוות להם מלית צמחונית עם פטריות ובצל, והם יהיו פתיחה מושלמת לארוחת השבת. אפשר להניח לצידם כל רוטב שתבחרו. למשל טחינה או פלפלים. אפשר לטגן אותם בשמן עמוק, הפעם בחרתי לרסס בתרסיס שמן ולאפות בתנור. שימו לב, חשוב לא לייבש את העלים, לכן מכסים אותם במגבת לחה בזמן ההכנה.

המתכון השני שאותו בחרתי להציג לכם השבוע הוא להכנת עוף על מצע של עגבניות. אפשר להשתמש בעוף שלם או בנתחי עוף, ואפשר להשתמש בעגבניות תמר או בעגבניות שרי בגוונים שונים. המנה כוללת בנוסף גם פלפלים חריפים או מתוקים ושום. זו מנה נפלאה, כמעט ללא עבודה והתוצאה סוחטת מחמאות.

עוגת תופין משוישת
עוגת תופין משוישת | צילום: פסקל פרץ-רובין

בתוך קערת מערבל חשמלי עם בלון הקצפה שמים את החלבונים והסוכר ומתחילים בהקצפה במהירות בינונית במשך 2־3 דקות. מגבירים את מהירות ההקצפה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ורך. מעבירים את הקצף לעיסת החלמונים ומבליעים בשלוש פעמים עד לקבלת עיסת בצק אחידה.

מכינים את עיסת השוקולד: מניחים בקערה בינונית את הסוכר, המים, הקקאו וממרח השוקולד. מערבבים במטרף לבלילה אחידה. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.

יוצקים את בלילת השוקולד והקקאו לתוך בלילת התופין בתנועה סיבובית. נוטלים כף או מרית ומקפלים את בלילת השוקולד והקקאו שלוש פעמים. מעבירים את בלילת הבצק לתבנית סיר פלא לא משומנת. מכניסים את העוגה לשליש התחתון של התנור ואופים במשך שעה ורבע ב־160 מעלות.

מוציאים את העוגה מהתנור והופכים מיד על כלי הגשה. מצננים. מעבירים ספטולה או סכין סביב הדפנות כדי לשחרר אותה מהתבנית. מצמידים מגש אל התבנית והופכים על המגש.

עוגת תופין משוישת
עוגת תופין משוישת | צילום: פסקל פרץ-רובין

מכסים בנייר אפייה וסוגרים מעל ברדיד אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך 40 דקות. מסירים בזהירות את הכיסוי וממשיכים באפייה ובבישול במשך עוד 40־50 דקות, בחום של 200 מעלות. רצוי לבדוק מדי פעם את מידת השיזוף של התבשיל.

עוף על מצע עגבניות ופלפלים
עוף על מצע עגבניות ופלפלים | צילום: פסקל פרץ-רובין
סיגרים במלית פטריות
סיגרים במלית פטריות | צילום: פסקל פרץ-רובין

מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים כ־10 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה והתימין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מסירים מהלהבה ומצננים.

סיגרים במלית פטריות
סיגרים במלית פטריות | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
אוכל
/
מעריב סופהשבוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף